Mam pytanie do pań: które ptaki lubicie najbardziej? Te fruwające czy raczej nieloty? Wiem, że my panowie jesteśmy bardziej fanatycznymi od Was ornitologami. Jesteśmy dozgonnie do ptaków przywiązani, choć pomimo ogromnej do nich sympatii czasami mamy do nich pretensje, najczęściej o to, że nie śpiewają zbyt głośno. Panie lubią ich bardzo głośny i piękny śpiew, a te cholery wtedy ledwie kwilą a nawet czasami okrutnie zawodzą. A co najgorsze, że najczęściej właśnie wtedy gdy u pań pojawia się duże zapotrzebowanie na ich cudowny śpiew, ptactwo przekornie woli odpoczywać w spokoju. No cóż..... ornitologia to nauka, którą można zgłębić tylko wtedy gdy wykażemy wiele cierpliwości i tolerancji co do ptasich obyczajów.
Hi hi Freud się kłania .Obawiam się Bahusku , że to tylko Panowie prowadzą debaty ornitologiczne - Panie mają do ptaszków podejście zdecydowanie mniej emocjonalne .Ptaszki albo są użyteczne ( oswojone ) albo szkodniki .A co do cud śpiewu- no cóż każda pliszka swój ogonek chwali .Podobno można naturę poprawić - puścić sobie sztuczny śpiew ( elektryczne ,, gitary " czy jakoś tak ?... ) .
A tak pół poważnie to wiesz że w Anglii jest deser , który w tłumaczeniu nazywa się ,, Cętkowany -(Piegowaty) Wacek " ? Tyle , że Wacek to u nich również taki bardziej ornitologiczny . Możesz sobie wyobrazić konsternację mojego zięcia Anglika kiedy mu Teściowa łamaną angielszczyzną zaczęła się domagać Spotted Dicka ? A jak się potem córka krztusiła zanim mi wytłumaczyła o co chodzi w tej grze słów .
No i deseru się nie doczekałam .
Z ornitologią na "ty"
Obserwuj wątekOdp: Z ornitologią na "ty"
Babciagramolka
Hi hi
A tak pół poważnie to wiesz że w Anglii jest deser , który w tłumaczeniu nazywa się ,, Cętkowany -(Piegowaty) Wacek " ? Tyle , że Wacek to u nich również taki bardziej ornitologiczny . Możesz sobie wyobrazić konsternację mojego zięcia Anglika kiedy mu Teściowa łamaną angielszczyzną zaczęła się domagać Spotted Dicka ? A jak się potem córka krztusiła zanim mi wytłumaczyła o co chodzi w tej grze słów .
No i deseru się nie doczekałam .