Robiłam we środę pączki. Pięknie wyrosły, były lekkie i puszyste. Po usmażeniu i przerwaniu paczka ukazał się surowy środek choć pączek był rumiany z każdej strony. Miałam tak z prawie połową pączków Aż się popłakałam. Co zrobiłam źle? Jak poprawić to co sknociłam?
Podejrzewam, że olej do smażenia był zbyt mocno nagrzany. Pączki usmażyły się z zewnątrz, ale wewnątrz były surowe. Musisz kontrolować temperaturę. Możesz dodać np. surowe ziemniaki pokrojone grubiej niż na frytki.
Zakalcowate pączki
Obserwuj wątekOdp: Zakalcowate pączki
mocsłodkości
Podejrzewam, że olej do smażenia był zbyt mocno nagrzany. Pączki usmażyły się z zewnątrz, ale wewnątrz były surowe. Musisz kontrolować temperaturę. Możesz dodać np. surowe ziemniaki pokrojone grubiej niż na frytki.