zdjęcia przy przepisach

Obserwuj wątek

Odp: zdjęcia przy przepisach

Babciagramolka
Mam pytanie - jak to jest z dodawaniem zdjęć do cudzych przepisów Sprawa nie dotyczy mnie , bo ja wstawiam przepisy ze zdjęciami ale ostatnio zwróciłam uwagę na zdjęcie które zostało skopiowane z innej strony .Zwróciłam uwagę osobie która wstawiła przepis na to z prośbą by sama spowodowała usunięcie zdjęcia .Nie zgłaszałam tego moderatorowi - dając tej osobie szansę .W opowiedzi napisano mi ,że to ktoś inny dokleił zdjęcie .Nie wiem co mam robić - nie chcę robić afery ale ta osoba już uprzednio miała wstawione zdjęcie nie swojego autorstwa ( wyłapałam jakiś czas po tym jak pojawiłam się na stronie , że jest wstawiony przepis i zdjęcie mojego autorstwa skopiowany z innej strony ) .Jak to jest z tym doklejaniem zdjęć do cudzego przepisu Jeśli jest to takie anonimowe to ktoś komuś może tzw ,, świnię " podłożyć . Ale przecież ktoś za to zdjecie dostaje punkty .
Proszę jednocześnie by osoba której to dotyczy zastanowiła się - jeżeli rzeczywiście ktoś inny dokleił takie skopiowane zdjęcie to niech to zgłosi do moderatora , jeśli zdjecie zostało wstawione razem z przepisem przez ta osobę to też proszę napisać do moderatora i spowodować by zdjęcie znikło .

Przepraszam wszystkich ,że pisze tak tajemniczo ale chcę zwrócić uwagę na problem , a nie chcę wywoływać awantury o to kto to zrobił - ten kto to zrobił wie o tym .
A takie kopiowanie zdjęć to po prostu zwykła kradzież - zdjecia są chronione prawami autorskimi .

zmieniono 1 raz (ostatnio 03 paź 2009 19:37 przez Babciagramolka)

Odpowiedz na/ edytuj zdjęcia przy przepisach