WACHLARZE Z OGÓRKA:
1,ogorek ponakrawamy wzdłuż na pół i ostrym nożem robimy zawsze nieparzystą liczbę ukośnych delikatnych nacięć.
co drugi kawałek zwijamu,brzegowe zawsze pozostawiamy niezawinięte.
2,na wierzchniej stronie rozkrojonego ogórka robimy nożem poprzeczne nacięcia.Nożem,ewentualnie dlutem w ksztalcie litery V lub U, usuwamy część skórki.Ponownie delikatnie nacinamygórek w poprzek i wachlarz delikatnie rozkladamy.
zdobienie potraw
Obserwuj wątekOdp: zdobienie potraw
1,ogorek ponakrawamy wzdłuż na pół i ostrym nożem robimy zawsze nieparzystą liczbę ukośnych delikatnych nacięć.
co drugi kawałek zwijamu,brzegowe zawsze pozostawiamy niezawinięte.
2,na wierzchniej stronie rozkrojonego ogórka robimy nożem poprzeczne nacięcia.Nożem,ewentualnie dlutem w ksztalcie litery V lub U, usuwamy część skórki.Ponownie delikatnie nacinamygórek w poprzek i wachlarz delikatnie rozkladamy.