Pierwsze skojarzenie: salsa verde.
Drugie skojarzenie: identyczne, a do tego stary włoski sposób na podkreślenie smaku ziół: jeśli dajesz bazylię, dodaj również pietruszkę.
Trzecie skojarzenie: jak wyżej, ale z programem "MamMaryla" na kuchni.tv, gdzie bazylię i cały sos przyrządzał Włoch ... ucierając zioła w moździerzu.
Konsystencja zupełnie inna, niż z blendera-po prostu nie jest tak idealnie gładki. Czuć i widać zioła.
zmieniono 1 raz (ostatnio 10 gru 2011 12:34 przez Paola)
Odpowiedz na/ edytuj Zielony sos do sałatki - jak go zrobić?
Zielony sos do sałatki - jak go zrobić?
Obserwuj wątekOdp: Zielony sos do sałatki - jak go zrobić?
Paola
Drugie skojarzenie: identyczne, a do tego stary włoski sposób na podkreślenie smaku ziół: jeśli dajesz bazylię, dodaj również pietruszkę.
Trzecie skojarzenie: jak wyżej, ale z programem "MamMaryla" na kuchni.tv, gdzie bazylię i cały sos przyrządzał Włoch ... ucierając zioła w moździerzu.
Konsystencja zupełnie inna, niż z blendera-po prostu nie jest tak idealnie gładki. Czuć i widać zioła.