Najlepsze będą ryby mięsiste i tłuste, jak karp czy łosoś. Wpierw gotujesz normalny wywar na głowach, ogonach, kręgosłupach i włoszczyźnie, po odcedzeniu doprawiasz i dodajesz rybie mięso, np pokrojone w kostkę filety. Możesz podać z kaszą, kluseczkami mącznymi lub rybnymi, ziemniakami. Możesz podać też jako bulion i do tego np jakieś pasujące pierożki. Z wierzchu dobrze jest posypać koperkiem albo innymi świeżymi ziołami.
Najważniejsze jest to, aby nie gotować zupy rybnej zbyt długo, bo jest to zdecydowanie delikatniejsze mięso, niż kurczak czy wołowina.
Kiedyś w programie Okrasy widziałam, jak gotował taką zupę rybną właśnie z kaszą
Zupa rybna
Obserwuj wątekOdp: Zupa rybna
efu7
Najważniejsze jest to, aby nie gotować zupy rybnej zbyt długo, bo jest to zdecydowanie delikatniejsze mięso, niż kurczak czy wołowina.
Kiedyś w programie Okrasy widziałam, jak gotował taką zupę rybną właśnie z kaszą