Zupa rybna

Obserwuj wątek

Odp: Zupa rybna

efu7
  • efu7

  • Posty: 15
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Najlepsze będą ryby mięsiste i tłuste, jak karp czy łosoś. Wpierw gotujesz normalny wywar na głowach, ogonach, kręgosłupach i włoszczyźnie, po odcedzeniu doprawiasz i dodajesz rybie mięso, np pokrojone w kostkę filety. Możesz podać z kaszą, kluseczkami mącznymi lub rybnymi, ziemniakami. Możesz podać też jako bulion i do tego np jakieś pasujące pierożki. Z wierzchu dobrze jest posypać koperkiem albo innymi świeżymi ziołami.

Najważniejsze jest to, aby nie gotować zupy rybnej zbyt długo, bo jest to zdecydowanie delikatniejsze mięso, niż kurczak czy wołowina.

Kiedyś w programie Okrasy widziałam, jak gotował taką zupę rybną właśnie z kaszą

Odpowiedz na/ edytuj Zupa rybna