ZWARZONY KREM DO CIASTA

Obserwuj wątek

Odp: ZWARZONY KREM DO CIASTA

Pyza
  • Pyza

  • Posty: 2462
  • Przepisy: 988
  • Artykuły: 74
też robię budyń z proszku - dodaję jednak jeszcze mniej mleka bo 2 torebki wsypuję na 0,5 l
budyń robię dzień wcześniej żeby dobrze wystygł a potem cierpliwie ucieram, ale nie mikserem tylko zwykłą drewnianą pałką w misie z rowkami zwaną makutrą...i żadnej margaryny, tylko i wyłącznie masło i to takie z zawartością tłuszczu min. 82%...na 2 ugotowane budynie 1 kostka masła

przyznam, że jeszcze nigdy masa mi się nie zważyła i nie bardzo rozumiem dlaczego tak Ci się dzieje bo właściwie wszystko robisz poprawnie....może długie miksowanie margaryny za bardzo ją rozgrzewa? nie mam pojęcia...

Odpowiedz na/ edytuj ZWARZONY KREM DO CIASTA