Na balkonie możesz też mieć cukinię Wszystko zależy od powierzchni i wytrzymałości Twojego balkonu Ja na parapecie mam co roku pomidory koraliki. Dwa lata temu tak urosły, że mi zasłoniły całe okno W zeszłym roku z racji mega suszy i przeraźliwych upałów mimo podlewania pomidorki nie urosły zbyt wysoko, ale mimo to było ich całkiem sporo
Cześć! Na balkonie możesz spokojnie uprawiać pomidorki, paprykę, cebulę. Trzeba tylko kupić odpowiednie doniczki i dbać o to, by słońce za bardzo ich nie spaliło
A ja mam u siebie pomidorki koktajlowe oraz zioła z bazylia na czele,można równie dobrze hodować ją na parapecie który jest nasłoneczniony. Pomidorki natomiast bez problemu obrodzą na balkonie,to sprawdzone
Ooo właśnie, darmiona Papryczki chili. To jest idea. Kolendra koniecznie, a i miętę mam w planach. Dobrze, że ostrzegasz, żeby osobno posadzić Rzeczywiście, pomidorki i spółkę lepiej w sadzonkach kupić. Chociaż to chyba jeszcze nie pora. A tak a propos sadzonek. Widziałam w sklepie wczoraj sadzonki kasztana jadalnego... Ech... Szkoda, że nie mam ogródka
Uprawiałam pomidorki koktajlowe. Potrzebują niestety sporo ziemi... Najlepiej jest kupić gotowe sadzonki. No i oczywiście zawsze uprawiam zioła. A mięta rzeczywiście rośnie jak chwast, najlepiej sadzić ją oddzielnie.
zmieniono 1 raz (ostatnio 22 mar 2012 16:35 przez edytaha)
W zeszłym roku zasiałam w donicy koper, pietruszkę, papryczkę chilli i kolendrę - kiełkowały i oko cieszyły, potem wystawiłam na balkon. Koper pięknie pachnie. Można posadzić bardzo wiele ale ilości są niezadowalające:-) Polecam mięte bo rośnie jak chwast.
Niestety nie mam domu z ogródkiem, ani działki, a chciałabym wyhodować własny "ogród do schrupania". Ostatnio oglądałam różne programy tv, w których zapewniano, że na balkonie można hodować nie tylko ziółka, ale i pomidory, paprykę, a nawet ziemniaki w doniczce. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie? Jakieś rady dla początkującego ogrodnika?
Ogród na balkonie
Obserwuj wątekOdp: Ogród na balkonie
baniusia3
Odp: Ogród na balkonie
misia5
ewela24
janka77
SuperInterior_pl