A może dobrym sposobem byłoby postawienie ciasta "do góry nogami" po upieczeniu do przestygnięcia - tak jak np. robi się z ciastem Angel Food Cake, które jest jeszcze bardziej pulchne niż biszkopt, dosłownie tak jak by upiekł powietrze - do pieczenia tego ciasta używa się specjalnej formy z kominem wystającym ponad brzeg formy po to, żeby można po upieczeniu postawić ją do góry nogami do wystygnięcia, jeśli się ciasta nie postawi do góry nogami to gwarantowane, że opadnie.
Ta forma z nóżkami to musi być jakaś nowość, jeszcze czegoś takiego nie widziałem.
Najlepszym sposobem by biszkopt tuż po upieczeniu nie opadł jest rzucenie brytfanki z wysokości kolan o podłoge. Odkąd tego nauczyła mnie moja teściowa biszkopt nie opada jest delikatny i wogóle super.
A jakie wy macie sposoby na opadający biszkopt?
Opadający biszkopt
Obserwuj wątekOdp: Opadający biszkopt
Pyza
Odp: Opadający biszkopt
Polpal
Ta forma z nóżkami to musi być jakaś nowość, jeszcze czegoś takiego nie widziałem.
Odp: Opadający biszkopt
2milutka
Odp: Opadający biszkopt
Malgosia*Ieper
Odp: Opadający biszkopt
zewa
Odp: Opadający biszkopt
kaikaaa
Opadający biszkopt
maaadziaa
A jakie wy macie sposoby na opadający biszkopt?