Możesz ususzyć strączki i zmielić - do stosowania przez cały rok do różnych potraw. Jeśli ktoś lubi ostre jedzonko - można strączki zalać oliwą - już za kilka dni oliwa nabierze ostrości i można ją stosować do doprawiania sałatek i wszelkich dań...można zmielić świeże strączki, bez pestek i przesmażyć razem z cebulą, czosnkiem i pomidorami - świetna pasta jako ostry dodatek do mięs i wędlin albo dań z grilla - można zapasteryzować w małych słoiczkach a na bieżąco trzymać w lodówce zalaną na wierzchu oliwą...
w tym roku kupilam nasionka nowej odmiany papryki (do tej pory sadzilam tradycyjna papryke), na opakowaniu byla informacja ze jest to slodka odmiana papryki, wiec temu zaufalam, dzis sie okazalo ze jest to ostra papryczka, mam jej spore ilosci i nie wiem do czego moge ja wykorzystac.
co mi jedynie przychodzi do glowy to:
1. ogorki krokodylki - do tej pory robilam z papryka sproszkowana, teraz moge dodac te z mojej dzialki,
2. jako dodatek do leczo
ostra papryczka
Obserwuj wątekOdp: Odp: ostra papryczka
Pyza
Odp: ostra papryczka
misia53
Odp: ostra papryczka
Pyza
ostra papryczka
kluska
co mi jedynie przychodzi do glowy to:
1. ogorki krokodylki - do tej pory robilam z papryka sproszkowana, teraz moge dodac te z mojej dzialki,
2. jako dodatek do leczo