Cześć! Papryczki chilli należy włożyć do słoika, dodać liść laurowy, czosnek oraz pieprz ziarnisty. Następnie zalać to wszystko gorącą zalewą z wody, soli, cukru i octu, a następnie zakręcić słoiki i pasteryzować je przez 10 minut. I gotowe!
Witam b. serdecznie jestem nowym użytkownikiem tego forum
Mam pytanie ostatnio dostałem od znajomych sporo papryczek chilli nie chce aby się zmarnowały jak można je szybko zamarynować?
Osobiście myślałem pokroić je drobno i zalać olejem (jakieś małe słoiczki typu po musztardzie kamis), ale co dalej? zakręcić je czy zostawić aby oddychały? gdzie trzymać w lodówce? czy skrytce? co można jeszcze do nich dodać, czosnek, gorczyce?
Proszę o pomoc
Papryczki Chlli
Obserwuj wątekOdp: Papryczki Chlli
ewela24
Papryczki Chlli
kylo29
Mam pytanie ostatnio dostałem od znajomych sporo papryczek chilli nie chce aby się zmarnowały jak można je szybko zamarynować?
Osobiście myślałem pokroić je drobno i zalać olejem (jakieś małe słoiczki typu po musztardzie kamis), ale co dalej? zakręcić je czy zostawić aby oddychały? gdzie trzymać w lodówce? czy skrytce? co można jeszcze do nich dodać, czosnek, gorczyce?
Proszę o pomoc