Jak juz pisalam , sama jej jeszcze nie robilam, przepis znalazlam i przetlumaczylam. Oczywiscie lepiej dolac mniej octu i wyprobowac, dolac wiecej mozna zawsze
Ja kupuje taka papryke w sklepie, sama jeszcze jej nie robilam, bo kupna jest naprawde pyszna. Znalazlam przepis, oto on:
15 nie za wysokich papryk
125g soli
150g cukru
3/4l. octu winnego(bialego)
1,20kg kapusty kiszonej
6 listkow laurowych
6 zabkow czosnku
ewentualnie peperoni
Gorna czesc papryki odciac. Zagotowac wode z sola.
Papryke wkladac do wody i gotowac 5 minut.
Wylozyc otworami na dol ,do obciekniecia.
2 litry wody zagotowac z cukrem i octem.
Jezeli kapusta jest za slona, wyplukac i dobrze odcisnac z soku.
Nadziewac papryke, uwazajac zeby nie popekala.
Papryke ukladac w sloiki dodajac liscie laurowe i czosnek (jak lubisz pikantnie
dodaj troche peperoni).
Zalac goraca zalewa, sloiki zakrecic.
Gotowac 30 minut przy 85 stopniach.
Ja kupuje taka papryke w sklepie, sama jeszcze jej nie robilam, bo kupna jest naprawde pyszna. Znalazlam przepis, oto on:
15 nie za wysokich papryk
125g soli
150g cukru
3/4l. octu winnego(bialego)
1,20kg kapusty kiszonej
6 listkow laurowych
6 zabkow czosnku
ewentualnie peperoni
Gorna czesc papryki odciac. Zagotowac wode z sola.
Papryke wkladac do wody i gotowac 5 minut.
Wylozyc otworami na dol ,do obciekniecia.
2 litry wody zagotowac z cukrem i octem.
Jezeli kapusta jest za slona, wyplukac i dobrze odcisnac z soku.
Nadziewac papryke, uwazajac zeby nie popekala.
Papryke ukladac w sloiki dodajac liscie laurowe i czosnek (jak lubisz pikantnie
dodaj troche peperoni).
Zalac goraca zalewa, sloiki zakrecic.
Gotowac 30 minut przy 85 stopniach.
Czy ktoś zna recepturkę na marynowaną paprykę nadziewaną kapustą kiszoną?Jadłam gdzieś,kiedyś taką ze słoiczka..mmm była przepyszna..tylko nie umiem jej zrobić
Papryka z kapustą
Obserwuj wątekOdp: Papryka z kapustą
Doro
Odp: Odp: Odp: Papryka z kapustą
Doro
...
Odp: Odp: Papryka z kapustą
Bahus
No tego octu to jednak stanowczo za dużo
Odp: Papryka z kapustą
Bahus
Odp: Papryka z kapustą
matri13
Odp: Papryka z kapustą
Doro
15 nie za wysokich papryk
125g soli
150g cukru
3/4l. octu winnego(bialego)
1,20kg kapusty kiszonej
6 listkow laurowych
6 zabkow czosnku
ewentualnie peperoni
Gorna czesc papryki odciac. Zagotowac wode z sola.
Papryke wkladac do wody i gotowac 5 minut.
Wylozyc otworami na dol ,do obciekniecia.
2 litry wody zagotowac z cukrem i octem.
Jezeli kapusta jest za slona, wyplukac i dobrze odcisnac z soku.
Nadziewac papryke, uwazajac zeby nie popekala.
Papryke ukladac w sloiki dodajac liscie laurowe i czosnek (jak lubisz pikantnie
dodaj troche peperoni).
Zalac goraca zalewa, sloiki zakrecic.
Gotowac 30 minut przy 85 stopniach.
Odp: Papryka z kapustą
Pyza
"kapusta mała główka
sól 2 łyżeczki
cukier 2 łyżki
kminek 1 łyżeczki
papryka zielona
listki laurowe 3 szt
papryczka chili
marynata
ocet 10 ml
sól
cukier 2 łyżki
pieprz - ziarna
Kapustę poszatkować, posypać solą, cukrem i kminkiem.
Odstawić na 30 minut.
Odciąć końcówki papryk, napełnić kapustą, ustawić w słoiku.
Dodać liście laurowe i plasterki chili.
Zagotować składniki marynaty.
Zalać paprykę, zamknąć.
Pasteryzować 35 minut w temp. 100 C."
Papryka z kapustą
matri13