Majka, osobiście używam takiej - sprawdza się rewelacyjnie , trzeba tylko pamiętać, aby bardzo dobrze, ale powoli ja rozgrzać, żeby ciasto nie przywierało. Warto wspomnieć, że wszystkie foodtrucki (ostatnio bardo modne) robią crepy na żeliwnych powierzchniach.
Kupowałem ją tutaj - ( usunięte przez moderatora )
Do crepów francuskich najlepsze są żeliwne - równomiernie rozprowadza ciepło po całej powierzchni dzięki czemu ciasto nie przypala się w niektórych miejscach. Ciężko je co prawda znaleźć w Polsce, ale są dostępne. Naleśniki wychodzą na nich a la "niebo w gębie" ;-)
To zależy od Ciebie jak grube chcesz zrobić, jak robisz amerykańskie to mała (20 cm ) patelka a takie np jak do krokietów to większa (30 cm). Co do samych patelni dla mnie Tefal jest bezkonkurencyjny.
Patelnia do naleśników
Obserwuj wątekOdp: Patelnia do naleśników
zuzanek
Odp: Odp: Odp: Odp: Patelnia do naleśników
majkabajka
Odp: Odp: Odp: Patelnia do naleśników
janek75
Kupowałem ją tutaj - ( usunięte przez moderatora )
Odp: Odp: Patelnia do naleśników
majkabajka
Odp: Patelnia do naleśników
janek75
Odp: Patelnia do naleśników
Naleśnik11
Patelnia do naleśników
robaczek