A może za długo smażona była pierś z kaczki? Wystarczy ją przyrumienić od strony skóry, a potem przez chwilę smażyć z drugiej strony. Potem wstawić na kilka minut do piekarnika. Ja tak robiłam i pierś zawsze była soczysta. Z racji tego, że moja rodzina najbardziej lubi duszone kacze piersi teraz tak je przyrządzam. Zawsze wychodzą pyszne, miękkie i bardzo delikatne.
Ja się przyłączę do pytania. Smażę na patelni zaczynając od naciętej skóry. Podobno wystarczy kilka minut ale jak w taki sposób smażyłam to wychodziła mi podeszwa.
Potrzebuję porady w sprawie piersi z kaczki. Zawsze jak je robię wychodzą twarde i suche. Co zrobić, żeby mięso było soczyste i delikatne, a nie takie że można nim gwoździe wbijać. Będę wdzięczna za pomoc.
Piersi z kaczki
Obserwuj wątekOdp: Piersi z kaczki
misia5
Odp: Piersi z kaczki
Myszkaaa
Odp: Piersi z kaczki
misia5
Piersi z kaczki
mocsłodkości