różne są własnie połączenia smakowe które niekoniecznie są doskonałe w chemii ale doskonałe dla naszych kubków smakowych i masz rację kapusta kiszona z rybą jest the best tak samo jak ogorki i pomidory
ha ha ha, ja nie wiedzialam ze sa szkodliwe, a moja mama zawsze mowila nie lacz ogorkow z pomidorami, a ja teraz jej mowie, mama, kazdy tak je, to bardzo smaczne polaczenie, o co ci chodzi? i ona biedna stwierdzila ze chyba po prostu ona nie lubi...
Moze dlatego ze poprostu smakowo sa dobrze dopasowane,co wlasnie niekoniecznie idzie w parze z polaczeniem ich skladu organicznego.A takich niedopasowanych polaczen mozna by wymienic pewnie o wiele wiecej.
mam do Was pytanie zawsze fascynowało mnie aczkolwiek nie wiedział z czego wynika fakt łączenia kapusty kiszonej z rybą smażoną (mimo że kapusta a odkładnie zawarty w niej enzym uniemożliwia wchłanianie jodu z ryby) podobnie jak łączenie surowego ogórka zawierającego askorbinazę z pomidorem którego pozbawia sie w ten sposób wit C. z czego wynikają takie (poniekąd szkodliwe) połączenia?
polskie smaki
Obserwuj wątekOdp: polskie smaki
Anula
Odp: polskie smaki
darek112
Odp: polskie smaki
cremebrule
Odp: polskie smaki
mediana
Odp: polskie smaki
Justyna33
Odp: polskie smaki
jarek-energy
Odp: polskie smaki
cremebrule
Odp: polskie smaki
Izunia2007
polskie smaki
mediana