z okazji rocznicy, chcę zrobić dla Niej domowe lody na podobieństwo jej ulubionych: http://www.benjerry.com/flavors/strawberry-cheesecake-ice-cream . Nie można ich dostać w Polsce, więc postanowiłem wziąć się za to samemu. Moje zdolności kulinarne są mocno podstawowe, ale w internecie jest dużo prostych przepisów, więc chyba sobie poradzę.. Jedyne co mnie zastanawia to dodatki. Lody Ben & Jerry's charakteryzują się tym, że mają ich dużo i w sporych kawałkach. Ten konkretny smak miał w sobie kawałki truskawek o zmrożonej, ale sprężystej i ciągnącej konsystencji. Jak otrzymać taki efekt? Czy jeżeli kupie zmrożone truskawki, pociacham i dodam do masy, to nie połamiemy sobie na nich zębów?
Potrzebna pomoc z lodami :)
Obserwuj wątekPotrzebna pomoc z lodami :)
MateuszS
z okazji rocznicy, chcę zrobić dla Niej domowe lody na podobieństwo jej ulubionych: http://www.benjerry.com/flavors/strawberry-cheesecake-ice-cream . Nie można ich dostać w Polsce, więc postanowiłem wziąć się za to samemu. Moje zdolności kulinarne są mocno podstawowe, ale w internecie jest dużo prostych przepisów, więc chyba sobie poradzę.. Jedyne co mnie zastanawia to dodatki. Lody Ben & Jerry's charakteryzują się tym, że mają ich dużo i w sporych kawałkach. Ten konkretny smak miał w sobie kawałki truskawek o zmrożonej, ale sprężystej i ciągnącej konsystencji. Jak otrzymać taki efekt? Czy jeżeli kupie zmrożone truskawki, pociacham i dodam do masy, to nie połamiemy sobie na nich zębów?
Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję