W jakim garnku przygotowujecie powidła? Lepszy jest z zwykły garnek czy taki z grubym dnem?
I ten i ten będzie dobry tylko przy napełnianiu słoików trzeba uważać, bo grube dno długo oddaje ciepło i powidła mogą się przypalić nawet wtedy kiedy już na gazie nie stoją
Powidła - garnek
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Powidła - garnek
biedroneczki
Odp: Odp: Powidła - garnek
robaczek
Odp: Powidła - garnek
ciasteczka
Ja mam taki stary garnek, który przeznaczony jest tylko i wyłącznie do powideł. Jest emaliowany.
Odp: Powidła - garnek
mocsłodkości
Ja mam garnek z podwójnym dnem. Jest lekki więc spód nie jest jakoś specjalnie gruby. Szybko się robią i nie przypalają
Odp: Powidła - garnek
misia5
I ten i ten będzie dobry tylko przy napełnianiu słoików trzeba uważać, bo grube dno długo oddaje ciepło i powidła mogą się przypalić nawet wtedy kiedy już na gazie nie stoją
Powidła - garnek
skuter5