Uwielbiam dłubanie w ziemi Zaczynają wychodzić kwiaty, które posadziłam na jesień i te które już lata rosły w ziemi Już nie mogę się doczekać kiedy posadzę mieczyki Uwielbiam te kwiaty.
Wiosna to taka pora roku, za którą tęskni się chyba notorycznie Nie ma chyba nic lepszego niż obserwowanie jak przyroda budzi się do życia. Jak pojawiają się pierwsze ptaki, kwiaty i owady. Nawet takie mało ciekawe zajęcie jak wyrywanie chwastów sprawia przyjemność. W zeszłym roku na jesień kupiłam z dziewczynkami sporo przeróżnych cebulek. Teraz czekamy co z nich wyrośnie ( w teorii wiadomo, ale ciekawość jest silniejsza ) Zawsze producent mógł się pomylić, alb ktoś źle popakował Niespodzianka zawsze mile widziana
Nie wiem jak Wy, ale ja już nie mogę się doczekać wiosennych prac w ogrodzie. Jak widzę za oknem słońce to już w kościach czuję, że ten piękny czas zbliża się wielkimi krokami. Potem sadzenie nowych odmian i obserwowanie wychodzących roślin. Jedyny minus to ślimaki, ale jakoś sobie z nimi poradzę Za czym Wy tęsknicie? Czego Wam przez czas zimowy brakowało?
Prace wiosenne
Obserwuj wątekOdp: Prace wiosenne
mocsłodkości
Odp: Prace wiosenne
misia5
Prace wiosenne
ciasteczka