Ciekawe czy jak się zrobi sos normalnie , a potem bo spieni tym ,, ustrojstwem "do spienienia kawy to będzie coś takiego . Jak to było ? - ,, szable w dłoń " - trzeba spróbować .Miłego dnia.
Odp: Prosisz - masz czyli podpowiedzi na zamówienie :
OK juz widze.Swietnie moze cos wszystkie razem( jak to tu zauwazylam) "wymodzimy".... Sosy ,dipy do maczania to podstawa imprez.Kto z nas ma caly czas ochote stac w kuchni gdy goscie sie bawia.A ze stol tez musi wygladac ladnie nawet przy papierowej "zastawie"- ja stawiam na kolory.... Bardzo fajnie !
Witam Wszystkich .
Już wyjaśniam nazwę tego postu. Pogadałyśmy sobie trochę z Tokijką prywatnie na temat sosów ( i myśle ,że będziemy to robić dalej i nie tylko na ten temat ) . A że taka wymiana doświadczeń pomiędzy dwoma osobami może byc jednocześnie interesująca dla innych proponuję zamieszczać takie pogaduszki tu.
Tokijkę interesowały sosy a szczególnie ich kolorystyka .Staramy sie wymyśleć coś w tonacjach Świąt Bożego Narodzenia ( zieleń i czerwień )- moze coś z naturalnym barwnikiem z buraków ?
A może poeksperymentować z konsystencją sosów - jakaś pianka, galaretka w kostkach ?
Wstawiłam dziś wszystkie swoje przepisy na sosy ( zimne i ciepłe ) , które miałam w archiwum ( z góry przepraszam za jakość niektórych zdjęć - to były wprawki ) .
A to zdjęcie mojego ukochanego sosu ,, Sos mięsny na zapas " ( przepis wstawiłam .
Odpowiedz na/ edytuj Prosisz - masz czyli podpowiedzi na zamówienie :
Prosisz - masz czyli podpowiedzi na zamówienie :
Obserwuj wątekOdp: Prosisz - masz czyli podpowiedzi na zamówienie :
Persik
Babciagramolka
BETII
Prosisz - masz czyli podpowiedzi na zamówienie :
Babciagramolka
Już wyjaśniam nazwę tego postu. Pogadałyśmy sobie trochę z Tokijką prywatnie na temat sosów ( i myśle ,że będziemy to robić dalej i nie tylko na ten temat ) . A że taka wymiana doświadczeń pomiędzy dwoma osobami może byc jednocześnie interesująca dla innych proponuję zamieszczać takie pogaduszki tu.
Tokijkę interesowały sosy a szczególnie ich kolorystyka .Staramy sie wymyśleć coś w tonacjach Świąt Bożego Narodzenia ( zieleń i czerwień )- moze coś z naturalnym barwnikiem z buraków ?
A może poeksperymentować z konsystencją sosów - jakaś pianka, galaretka w kostkach ?
Wstawiłam dziś wszystkie swoje przepisy na sosy ( zimne i ciepłe ) , które miałam w archiwum ( z góry przepraszam za jakość niektórych zdjęć - to były wprawki ) .
A to zdjęcie mojego ukochanego sosu ,, Sos mięsny na zapas " ( przepis wstawiłam .