W kaszy już bardzo długo nie spotkałam kamyczków, lecz groch do tej pory przebieram, bo jednak zdarzają się. A to bardzo niemiłe uczucie, jak trafi się na ząb taki twardziel ! Brrrrr
Mnie tez nie trafiają sie od lat.. kupowalam i w sklepach i u sprzedawcow na targu...
Kiedys pamietam jak bylam mała to czesto trzeba bylo przebierac.. ) wiec bylam kopciuszkiem i to bez gadania
zmieniono 1 raz (ostatnio 15 gru 2010 19:40 przez luna19)
A ja od lat nie trafiłam na kaszę z kamyczkami. Kiedyś tak i owszem zdażało się - wyjmowałam kamyczki w czasie płukania kaszy ale teraz nie mam tego problemu .Używam dużo kasz i to wielu rodzajów - a kamyczków zero .
Macie jakis sposób by pozbyć sie kamyczków z kaszy? Jak przebieracie kasze? tym zaleceniem zaczyna sie prawie kazdy przepis na potrawy z kasz. Nie nęci mnie jednak zbytnio rola kopciuszka - ziarnko po ziarnku...
Trafiłam wreszcie na pyszną kaszę gryczaną, właściwie uprażoną, o smaku niebiańsko gryczanym, niestety-pełno w niej kamyczków. Jaka na nie porada?.W wodzie ida na dno, tak samo jak ziarnka kaszy. O mało zębów nie połamałam. Macie jakieś sposoby?
Przebrać kaszę?
Obserwuj wątekOdp: Odp: Przebrać kaszę?
bajtek
Odp: Przebrać kaszę?
luna19
Kiedys pamietam jak bylam mała to czesto trzeba bylo przebierac.. ) wiec bylam kopciuszkiem i to bez gadania
Babciagramolka
Odp: Odp: Przebrać kaszę?
malec
luna19
Henia
Przebrać kaszę?
malec
Trafiłam wreszcie na pyszną kaszę gryczaną, właściwie uprażoną, o smaku niebiańsko gryczanym, niestety-pełno w niej kamyczków. Jaka na nie porada?.W wodzie ida na dno, tak samo jak ziarnka kaszy. O mało zębów nie połamałam. Macie jakieś sposoby?