możesz też zrobić z bitej śmietany i dodać cytrynową galaretkę. Ja ubijam 0,5 l kremówki, 2 galaretki cytrynowe rozpuszczam w 2 szklankach wody jak będzie gęstnieć dodaje do bitej śmietany. Na początku może wydawać się trochę rzadkie, ale nie ma czym się martwić bo galaretka później zżeluje.
witam,
Chcialabym zrobic taka pianke cytrynowa. kiedys byly takie wysokie ciastka - na cienkim ciescie - pianki lekko kwaskowe, sztywne a na wierzchu galaretka. chcialabym cos takiego zrobic ale nie znam proporcji. mysle tylko ze w tym byla bita smietana, sok z cytryny, nie wiem czy zelatyna czy moze maczka ziemniaczana do usztywnienia. nie znam ilosci ani proporcji. czy ktos moglby mi pomoc i przyslal przepis na taka pianke?
z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam
ania
przepis na ciasto
Obserwuj wątekOdp: przepis na ciasto
Natalia
Odp: przepis na ciasto
Dutkiewicz
Pianka cytrynowa:
- 4 białka
- 4 łyżki cukru
- 1 kisiel cytrynowy bez cukru
Białka ubić z cukrem, zrobić kisiel i dodawać w małych porcjach do ubitego białka...
Smacznego
przepis na ciasto
Ania L.
Chcialabym zrobic taka pianke cytrynowa. kiedys byly takie wysokie ciastka - na cienkim ciescie - pianki lekko kwaskowe, sztywne a na wierzchu galaretka. chcialabym cos takiego zrobic ale nie znam proporcji. mysle tylko ze w tym byla bita smietana, sok z cytryny, nie wiem czy zelatyna czy moze maczka ziemniaczana do usztywnienia. nie znam ilosci ani proporcji. czy ktos moglby mi pomoc i przyslal przepis na taka pianke?
z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam
ania