Spróbuj starej metody - wlej do garnka trochę wody, tyle tylko aby było dno zalane wodą i zagotuj. Jak się woda będzie gotować to wtedy wlej mleko do garnka z tą wodą i gotuj.
Tej metody zawsze używam przy gotowaniu mleka. Jeszcze się na niej nie zawiodłam
Spróbuj starej metody - wlej do garnka trochę wody, tyle tylko aby było dno zalane wodą i zagotuj. Jak się woda będzie gotować to wtedy wlej mleko do garnka z tą wodą i gotuj.
Przetestuję ten sposób z wodą. Dam znać co z tego wyszło
Faktycznie. Zapomniałam o tym sposobie On jest chyba najlepszy
Macie jakiś pomysł jak zapobiec przypalaniu się mleka? Co je gotuję to muszę szorować garnek, bo się od spodu przypali :/
Kup garnek specjalnie do gotowania mleka i tylko w nim je gotuj. Są takie specjalne garnki do gotowania mleka tylko trzeba pamiętać żeby wlać wodę do odpowiedniej części inaczej będzie mało ciekawie.
Przypala się mleko
Obserwuj wątekOdp: Odp: Przypala się mleko
misia5
Tej metody zawsze używam przy gotowaniu mleka. Jeszcze się na niej nie zawiodłam
Odp: Odp: Przypala się mleko
robaczek
Przetestuję ten sposób z wodą. Dam znać co z tego wyszło
Odp: Odp: Przypala się mleko
mocsłodkości
Faktycznie. Zapomniałam o tym sposobie On jest chyba najlepszy
Odp: Przypala się mleko
robaczek
biedroneczki
Kup garnek specjalnie do gotowania mleka i tylko w nim je gotuj. Są takie specjalne garnki do gotowania mleka tylko trzeba pamiętać żeby wlać wodę do odpowiedniej części inaczej będzie mało ciekawie.
Polpal
mocsłodkości
Babcia radziła żeby w takiej sytuacji w garnku ugotować ziemniaki. Prawdopodobnie coś się w tym garnku przypaliło.
Przypala się mleko
robaczek