Ja też właśnie tak robię. Gotuję ziemniaki do miękkości bo jak gotuję dłużej to robi się z nich miazga. Może to też wina gatunku ziemniaków. Jaka odmiana ziemniaków będzie do tego najlepsza?
Nie wiem w jaki sposób robisz, ale ja robię tak - ziemniaki gotuję troszkę dłużej niż zwykle, po ugotowaniu i odcedzeniu dodaję masło i trochę mleka - ubijam, a na koniec mieszam energicznie ubijakiem do ziemniaków
Jak zrobić pyszne, gładkie i bardzo kremowe puree ziemniaczane? Zawsze wychodzą mi jakieś grudki, a masa ziemniaczana nie klei się w całość tylko się sypie
Puree ziemniaczane
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Puree ziemniaczane
skuter5
Odp: Odp: Puree ziemniaczane
ciasteczka
Odp: Puree ziemniaczane
ViaGusto.pl
Puree ziemniaczane
skuter5