Rosół szumowiny

Obserwuj wątek

Odp: Rosół szumowiny

edytaha
  • edytaha

  • Posty: 1003
  • Przepisy: 992
  • Artykuły: 3
Te szumowiny to po prostu ścięte białko i są różne szkoły jak z nimi postępować. Można je po zagotowaniu rosołu zebrać sitkiem i wyrzucić, albo zostawić w spokoju, podczas długiego, powolnego gotowania same opadną na dno garnka. Byleby później, podczas nalewania nie mieszać zbyt energicznie łyżką wazową, to rosół pozostanie klarowny

Odp: Rosół szumowiny

mocsłodkości
Ja też je zostawiam. Mi nie przeszkadzają. Same znikną Można ich uniknąć obsmażając porcje rosołowe, skrzydełka czy nóżki przed gotowaniem

Odp: Rosół szumowiny

ciasteczka
Ja osobiście takie szumowiny ( ścięte białko z mięsa dodanego do rosołu) zostawiam w spokoju. Mi to nie przeszkadza. Po jakimś czasie ona znikają ( można je zobaczyć potem na boku garnka, w którym gotował się rosół). Potem gotowy rosół można przelać przez gęste sitko ( ewentualne "farfocle" zatrzymają się właśnie na sitku).

Rosół szumowiny

skuter5
  • skuter5

  • Posty: 899
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Przy początkowej fazie gotowania rosołu na wierzchu pojawiają się makabrycznie wyglądające szumowiny. Zostawiacie je w spokoju by same zniknęły czy może je zdejmujecie w miarę ich pojawiania się?

Odpowiedz na/ edytuj Rosół szumowiny