Każdy ryż można ugotować na sypko jednak trzeba zachować ostrożność przy długości gotowania i ilości wody. Ja od jakiegoś czasu najczęściej używam ryżu brązowego. Moja rodzina się do niego przyzwyczaiła i zajada się nim ze smakiem.
U mnie w domu króluje ryż Parboiled. Gotuje się zawsze na sypko jest pyszny. Dziewczyny wyjadają go prosto z miski, do której go przesypuję po ugotowaniu. Idealny do zupy i do dań z ryżem.
Jaki ryż jest najlepszy i najzdrowszy? W sklepach jest teraz tak duży wybór przeróżnych gatunków ryżu, że człowiek nie wie, który wybrać. Jakiego ryżu najczęściej używacie? Który ryż najbardziej Wam smakuje? Jaki gatunek jest idealny do gotowania na sypko?
Ryż
Obserwuj wątekOdp: Ryż
ciasteczka
Odp: Ryż
misia5
Ryż
skuter5