Ja zawsze sadzę na foli i potem obsypuje trocinami. W ten sposób przez długi czas nie przedostają się do nich chwasty.
A co ze ślimakami? Nie przechodzą po trocinach?
Wydaje mi się, że ślimakom będzie trudno się przez nie przedostać. Z racji tego, że są pokryte śluzem i wydzielają go po drodze żeby "brzucha" nie zedrzeć to te trociny będą się do nich przyklejały i utrudniały poruszanie. Mogę się jednak mylić
Faktycznie o zimnie nie pomyślałem Słabo chronione korzenie mogłyby zamarznąć i roślina by padła. Trzeba by było jakoś zabezpieczyć na zimę takie "doniczki". Muszę to przemyśleć i zastanowić się jak to rozegrać. Szkoda sadzonek.
Też myślałam o posadzeniu w ten sposób truskawek, ale boję się, że w ziemie zmarzną. Taka rura to dobry pomysł na wiosnę lato i jesień, ale czy zimą też się sprawdzi?
Widziałem na internecie fajne sposoby na sadzenie truskawek. Najbardziej spodobało mi się sadzenie tych owoców w rurach pcv. Ma ktoś tak posadzone te owoce? Warto się "pobawić" i zrobić sobie takie nietypowe doniczki? Sprawdza się to czy raczej przyprawia o ból głowy?
Sadzenie truskawek
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Sadzenie truskawek
misia5
Wydaje mi się, że ślimakom będzie trudno się przez nie przedostać. Z racji tego, że są pokryte śluzem i wydzielają go po drodze żeby "brzucha" nie zedrzeć to te trociny będą się do nich przyklejały i utrudniały poruszanie. Mogę się jednak mylić
Odp: Odp: Sadzenie truskawek
skuter5
A co ze ślimakami? Nie przechodzą po trocinach?
Odp: Sadzenie truskawek
kamula
skuter5
misia5
Sadzenie truskawek
skuter5