Na taka ilość warzyw to moim zdaniem jest ok. Często robię sałatke z ogórków gdzie zalewę robię z octu, cukru i oleju, bez dodatku wody i wcale nie jest zbyt kwasna.
Odp: Sałatka z ogórków z pieczarkami do słoika - POMOCY
radzę zrobić zalewę wg przepisu...pamiętaj jest bez soli...powinna być słodko kwaśna i o to w przepisie chodzi....po przygotowaniu zalewy spróbuj jak smakuje jezeli uznasz że za kwaśna można dolać wody ale nie radzę więcej niż O,5-1 szklankę
Sałatka z ogórków z pieczarkami do słoika - POMOCY
SAŁATKA Z PIECZARKAMI - 3 kg ogórków,połowę obrac i pokroic w plasterki ,a drugą polowe pokroic ze skórką.3kg papryki kroimy w kostke,0.5kg cebuli w kązki.Solimy 2 łyżkami soli ,odstawiamy na 5h.Nastepnie wkrajamy pieczarki(0,5 kg),wymieszac wszystko i wkładać do sloików.Zalewamy zalewą (1,5 szkl octu,1 szkl. wody 1 szkl. cukru,do każdego sloiczka wrzucamy liśc laurowy i ziele angielskie)Gotujemy 5 minut
Pomyślałam, że może być dobra i zaczęłam robić a dopiero później zauważyłam, że proporcje zalewy są chyba nie w porządku. Wydaje mi się ,że nie może być więcej octu niż wody, ale pierwszy raz robię przetwory i nie znam się za bardzo. Nie chcę zmarnować warzyw, które już przygotowałam. Dlatego bardzo proszę o pomoc bardziej doświadczonych
Odpowiedz na/ edytuj Sałatka z ogórków z pieczarkami do słoika - POMOCY
Sałatka z ogórków z pieczarkami do słoika - POMOCY
Obserwuj wątekOdp: Sałatka z ogórków z pieczarkami do słoika - POMOCY
caroline1983
Odp: Sałatka z ogórków z pieczarkami do słoika - POMOCY
misia14
Sałatka z ogórków z pieczarkami do słoika - POMOCY
piorko23
SAŁATKA Z PIECZARKAMI - 3 kg ogórków,połowę obrac i pokroic w plasterki ,a drugą polowe pokroic ze skórką.3kg papryki kroimy w kostke,0.5kg cebuli w kązki.Solimy 2 łyżkami soli ,odstawiamy na 5h.Nastepnie wkrajamy pieczarki(0,5 kg),wymieszac wszystko i wkładać do sloików.Zalewamy zalewą (1,5 szkl octu,1 szkl. wody 1 szkl. cukru,do każdego sloiczka wrzucamy liśc laurowy i ziele angielskie)Gotujemy 5 minut
Pomyślałam, że może być dobra i zaczęłam robić a dopiero później zauważyłam, że proporcje zalewy są chyba nie w porządku. Wydaje mi się ,że nie może być więcej octu niż wody, ale pierwszy raz robię przetwory i nie znam się za bardzo. Nie chcę zmarnować warzyw, które już przygotowałam. Dlatego bardzo proszę o pomoc bardziej doświadczonych