W tej proporcji otrzymuje się ocet ok 6 procentowy. W połączeniu z cukrem zalewa wychodzi słodko kwaśna. Możesz zrobić jedna szklanka octu, jedna szklanka wody. Przepis jest ok.
Sałatka z ogórków z pieczarkami do słoika - pytanie.
SAŁATKA Z PIECZARKAMI - 3 kg ogórków,połowę obrac i pokroic w plasterki ,a drugą polowe pokroic ze skórką.3kg papryki kroimy w kostke,0.5kg cebuli w kązki.Solimy 2 łyżkami soli ,odstawiamy na 5h.Nastepnie wkrajamy pieczarki(0,5 kg),wymieszac wszystko i wkładać do sloików.Zalewamy zalewą (1,5 szkl octu,1 szkl. wody 1 szkl. cukru,do każdego sloiczka wrzucamy liśc laurowy i ziele angielskie)Gotujemy 5 minut
Pomyślałam, że może być dobra i zaczęłam robić a dopiero później zauważyłam, że proporcje zalewy są chyba nie w porządku. Wydaje mi się ,że nie może być więcej octu niż wody, ale pierwszy raz robię przetwory i nie znam się za bardzo. Nie chcę zmarnować warzyw, które już przygotowałam. Dlatego bardzo proszę o pomoc bardziej doświadczonych
Odpowiedz na/ edytuj Sałatka z ogórków z pieczarkami do słoika - pytanie.
Sałatka z ogórków z pieczarkami do słoika - pytanie.
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Sałatka z ogórków z pieczarkami do słoika - pytanie.
Babciagramolka
Dużo- bardzo dużo- a potem podesłać trochę Buni
Odp: Odp: Sałatka z ogórków z pieczarkami do słoika - pytanie.
A czy ktoś jadł taką sałatkę z grzybami? Pytam bo jest sezon i zebrało się co nieco a nie mam juz co z tym robić, , ileż koszów można suszyć.
Odp: Sałatka z ogórków z pieczarkami do słoika - pytanie.
Bahus
Sałatka z ogórków z pieczarkami do słoika - pytanie.
piorko23
SAŁATKA Z PIECZARKAMI - 3 kg ogórków,połowę obrac i pokroic w plasterki ,a drugą polowe pokroic ze skórką.3kg papryki kroimy w kostke,0.5kg cebuli w kązki.Solimy 2 łyżkami soli ,odstawiamy na 5h.Nastepnie wkrajamy pieczarki(0,5 kg),wymieszac wszystko i wkładać do sloików.Zalewamy zalewą (1,5 szkl octu,1 szkl. wody 1 szkl. cukru,do każdego sloiczka wrzucamy liśc laurowy i ziele angielskie)Gotujemy 5 minut
Pomyślałam, że może być dobra i zaczęłam robić a dopiero później zauważyłam, że proporcje zalewy są chyba nie w porządku. Wydaje mi się ,że nie może być więcej octu niż wody, ale pierwszy raz robię przetwory i nie znam się za bardzo. Nie chcę zmarnować warzyw, które już przygotowałam. Dlatego bardzo proszę o pomoc bardziej doświadczonych