Agar to wyciąg z alg morskich, które Azjaci jedzą w dużych ilościach i nigdy nie słyszałam, żeby był ciężko przyswajalny - nie sądzę żeby organizm przyswajał go gorzej niż żelatynę
Agar z tego co czytałam jest trudno przyswajalny dla organizmu człowieka.
Bez żelatyny czy galaretki chyba trudno o zrobienie sernika na zimno. Więc agar jest chyba jedynym wyjściem.
Sernik na zimno bez żelatyny
Obserwuj wątekOdp: Sernik na zimno bez żelatyny
Polpal
Odp: Odp: Sernik na zimno bez żelatyny
Pyza
Odp: Sernik na zimno bez żelatyny
felicja
Bez żelatyny czy galaretki chyba trudno o zrobienie sernika na zimno. Więc agar jest chyba jedynym wyjściem.
Odp: Sernik na zimno bez żelatyny
Pyza
Sernik na zimno bez żelatyny
Matyldella
W dzieciństwie zajadałam się tym ciastem, ale kilka lat temu zostałam wegetarianką i unikam żelatyny jak tylko mogę.