Renata Czelny-Kawa – absolwentka polonistyki i dziennikarstwa, na co dzień uczy języka polskiego w jednej z krakowskich szkół. „Serniki słodkie i wytrawne” to jej debiut wydawniczy. Wszystkie receptury sernikowe zostały zebrane w całość, a dzięki temu czytelnik może doznać niesamowitych wrażeń swojego podniebienia. Autorka zaprasza nas na ucztę nie tylko z sernikami klasycznymi, z owocami, na ciepło, na zimno, ale również z tymi mniej znanymi, bardziej wyrafinowanymi na przykład z kalafiorem, brokułem, łososiem, czy z marchewką.
Między przepisy wyborne i finezyjne, autorka wkradła swoje słodkie wspomnienia z dzieciństwa, które sprawiły, że dziś pieczenie i gotowanie przemieniła w swoją wielką pasję.
Przepiękne fotografie ciast już powodują pobudzenie naszych zmysłów, przygotowywanie ich natomiast jest niezapomnianym doświadczeniem. „Wisienką na serniku” jest skosztowanie tej wykwintnej słodkości powstałej według przepisu i wydobywanie z niej całej sentencji smaku.
Galeria rodzinnych postaci, o których autorka wyraża się z wielkim szacunkiem i miłością, to podróż sentymentalna, w której Czytelnik ma okazję uczestniczyć, dowiedzieć się wielu interesujących kwestii z życia autorki, z dzieciństwa i o tym, skąd zaczerpnęła inspiracji do stworzenia tej książki. Poznajemy niesamowitą Mamę autorki, ukochanego Dziadka, Męża, który jest dla niej siłą napędową do działania i który spełnia jej marzenia, bo dla niego niemożliwe staje się możliwe. Jest też Babcia…
„To właśnie jej – mojej Babci zawdzięczam pieczenie serników. I choć Ona zawsze piekła jeden i ten sam, tradycyjny, bez wprowadzania nowych składników, to właśnie jego smak, tego jedynego sprawił, że sernik podbił moje serce już chyba na całe życie.”
Autorka wierzy, że każdy może upiec pyszny sernik, dlatego w książce zamieściła sernikowe rady, które pomogą Wam stworzyć dobry i udany wypiek, który podbije Wasze serca i… podniebienia!
Odpowiedz na/ edytuj Serniki słodkie i wytrawne, czyli Raj dla podniebienia
Serniki słodkie i wytrawne, czyli Raj dla podniebienia
Obserwuj wątekSerniki słodkie i wytrawne, czyli Raj dla podniebienia
wypieki
Między przepisy wyborne i finezyjne, autorka wkradła swoje słodkie wspomnienia z dzieciństwa, które sprawiły, że dziś pieczenie i gotowanie przemieniła w swoją wielką pasję.
Przepiękne fotografie ciast już powodują pobudzenie naszych zmysłów, przygotowywanie ich natomiast jest niezapomnianym doświadczeniem. „Wisienką na serniku” jest skosztowanie tej wykwintnej słodkości powstałej według przepisu i wydobywanie z niej całej sentencji smaku.
Galeria rodzinnych postaci, o których autorka wyraża się z wielkim szacunkiem i miłością, to podróż sentymentalna, w której Czytelnik ma okazję uczestniczyć, dowiedzieć się wielu interesujących kwestii z życia autorki, z dzieciństwa i o tym, skąd zaczerpnęła inspiracji do stworzenia tej książki. Poznajemy niesamowitą Mamę autorki, ukochanego Dziadka, Męża, który jest dla niej siłą napędową do działania i który spełnia jej marzenia, bo dla niego niemożliwe staje się możliwe. Jest też Babcia…
„To właśnie jej – mojej Babci zawdzięczam pieczenie serników. I choć Ona zawsze piekła jeden i ten sam, tradycyjny, bez wprowadzania nowych składników, to właśnie jego smak, tego jedynego sprawił, że sernik podbił moje serce już chyba na całe życie.”
Autorka wierzy, że każdy może upiec pyszny sernik, dlatego w książce zamieściła sernikowe rady, które pomogą Wam stworzyć dobry i udany wypiek, który podbije Wasze serca i… podniebienia!