Czego częściej używacie przy wypiekach? Wolicie sodę oczyszczoną czy może proszek do pieczenia?
Wolę proszek do pieczenia. Z sodą można przesadzić i jedzenie wypieków z nadmiarem sody nie jest miłe ani przyjemne, bo jest bardzo wyczuwalna. Raz poczęstowano mnie ciastkami owsianymi. Do dzisiaj mam ten smak w ustach Koleżanka dodała tyle sody co w przepisie było. Całą łyżkę. Ciastka owszem był lekkie i puszyste, ale można nimi było czyścić przypalone garnki. Okropność.
Jakbyś o mnie pisała Mina moich rodziców jak zjedli takie ciastka o smaku sody oczyszczonej była bezcenna. Mama, aż łzy w oczach miała. Od tamtej pory unikam sody jak ognia
Soda jest świetnym spulchniaczem, ale trzeba stosować ją z umiarem. Bardzo łatwo przedobrzyć. Człowiek uczy się na błędach. Z drugiej strony może oni lubią takie ciastka.
Czego częściej używacie przy wypiekach? Wolicie sodę oczyszczoną czy może proszek do pieczenia?
Wolę proszek do pieczenia. Z sodą można przesadzić i jedzenie wypieków z nadmiarem sody nie jest miłe ani przyjemne, bo jest bardzo wyczuwalna. Raz poczęstowano mnie ciastkami owsianymi. Do dzisiaj mam ten smak w ustach Koleżanka dodała tyle sody co w przepisie było. Całą łyżkę. Ciastka owszem był lekkie i puszyste, ale można nimi było czyścić przypalone garnki. Okropność.
Jakbyś o mnie pisała Mina moich rodziców jak zjedli takie ciastka o smaku sody oczyszczonej była bezcenna. Mama, aż łzy w oczach miała. Od tamtej pory unikam sody jak ognia
Czego częściej używacie przy wypiekach? Wolicie sodę oczyszczoną czy może proszek do pieczenia?
Wolę proszek do pieczenia. Z sodą można przesadzić i jedzenie wypieków z nadmiarem sody nie jest miłe ani przyjemne, bo jest bardzo wyczuwalna. Raz poczęstowano mnie ciastkami owsianymi. Do dzisiaj mam ten smak w ustach Koleżanka dodała tyle sody co w przepisie było. Całą łyżkę. Ciastka owszem był lekkie i puszyste, ale można nimi było czyścić przypalone garnki. Okropność.
Soda czy proszek
Obserwuj wątekOdp: Soda czy proszek
mocsłodkości
Ja używam i tego i tego jednak wolę proszek do pieczenia. Nie jest tak wyczuwalny w wypiekach jak soda oczyszczona
Odp: Odp: Odp: Odp: Soda czy proszek
skuter5
Odp: Odp: Odp: Soda czy proszek
misia5
Soda jest świetnym spulchniaczem, ale trzeba stosować ją z umiarem. Bardzo łatwo przedobrzyć. Człowiek uczy się na błędach. Z drugiej strony może oni lubią takie ciastka.
Odp: Odp: Soda czy proszek
biedroneczki
Jakbyś o mnie pisała Mina moich rodziców jak zjedli takie ciastka o smaku sody oczyszczonej była bezcenna. Mama, aż łzy w oczach miała. Od tamtej pory unikam sody jak ognia
Odp: Soda czy proszek
misia5
Wolę proszek do pieczenia. Z sodą można przesadzić i jedzenie wypieków z nadmiarem sody nie jest miłe ani przyjemne, bo jest bardzo wyczuwalna. Raz poczęstowano mnie ciastkami owsianymi. Do dzisiaj mam ten smak w ustach Koleżanka dodała tyle sody co w przepisie było. Całą łyżkę. Ciastka owszem był lekkie i puszyste, ale można nimi było czyścić przypalone garnki. Okropność.
Soda czy proszek
lukrowanepierniczki