Uwielbiam ziemniaki z dodatkiem świeżo posiekanego koperku. Ten aromat sprawia, że człowiek czuje, że żyje Lubię też ziemniaki ze szczypiorkiem lub zieloną cebulką. Pycha
Ja lubię ziemniaki bez soli, ale jeśli gotuję komuś, to solę na końcu. A jeśli w ogóle robię puree, to dopiero po odcedzeniu, jak tłukę je z masłem, mlekiem i koperkiem
Ja solę ziemniaki na koniec. Kiedyś soliłam na początku, ale jakoś bardziej smakują mi te posolone na finiszu gotowania. Jeszcze lepsze są z dodatkiem czosnku
Gotuję je zwykle w szybkowarze, dlatego solę na początku. Jeśli w zwykłym garnku, to też - próbowałam kiedyś się przestawić na solenie na koniec, ale wciąż o tym zapominałam i po trzech niesłonych obiadach w jednym tygodniu dałam sobie spokój i solę na początku.
Hej. Mam pytanko. Jak gotujecie ziemniaki na obiad to, w którym momencie je solicie? Ja solę je pod koniec gotowania, co mojego męża dziwi, bo on zawsze soli je na samym początku. Ja wolę na koniec dzięki temu ziemniaki będą i tak smaczne, ale nie wchłoną nadmiaru soli. A jak to jest u Was?
Solenie ziemniaków
Obserwuj wątekOdp: Odp: Solenie ziemniaków
mocsłodkości
Odp: Solenie ziemniaków
efu7
Odp: Odp: Solenie ziemniaków
mocsłodkości
Odp: Solenie ziemniaków
zielonka
Solenie ziemniaków
ciasteczka