Zrobiłam dzisiaj, a w zasadzie to wczoraj sos tatarski i wyszedł mi makabrycznie rzadki jak go zagęścić?
Mistrzem nie jestem, ale wydaje mi się, że jak dodasz do niego np. więcej pieczarek i ogórków stanie się bardziej gęsty
Myślę, że to wina majonezu, bo zawsze stosuję takie same proporcje. Mienił się tylko ten składnik. Nie było mojego ulubionego majonezu i musiałam wziąć inny. Stąd taki, a nie inny problem. Dzięki za rady. Dodałam i pieczarek i ogórków
Sos tatarski
Obserwuj wątekOdp: Odp: Sos tatarski
robaczek
Myślę, że to wina majonezu, bo zawsze stosuję takie same proporcje. Mienił się tylko ten składnik. Nie było mojego ulubionego majonezu i musiałam wziąć inny. Stąd taki, a nie inny problem. Dzięki za rady. Dodałam i pieczarek i ogórków
Odp: Sos tatarski
mocsłodkości
Też stawiam na dodanie do sosu większej ilości dodatków. Może majonez był "luźniejszy". Ja używam gęstego majonezu. Można do nożem kroić
Odp: Sos tatarski
skuter5
Mistrzem nie jestem, ale wydaje mi się, że jak dodasz do niego np. więcej pieczarek i ogórków stanie się bardziej gęsty
Sos tatarski
biedroneczki