Przepis na strucle jest prosty,wiec potrzeba tylko trochę czasu oraz uwagi aby je przyrządzić. A czy zamiast papieru do pieczenia używaliście kiedyś folii aluminiowej?
a co z nadzieniem może być gotowa masa makowa czy lepiej zrobić samemu?
Na pewno gotowa masa nie dorówna kupnej.Radzę zrobić swoją A co do papieru, to można też upiec w wąskiej blaszce, takiej dłuższej keksówce, bez papieru.
zmieniono 2 razy (ostatnio 07 lis 2010 09:54 przez Henia)
a co z nadzieniem może być gotowa masa makowa czy lepiej zrobić samemu?
to juz zalezy od preferencji smakowych ja wole swoją....taka jak daję do makowca
https://gotujmy.pl/kolacz-z-makiem,przepisy,74281.html
do strucli nie potrzeba tak duzo więc można podzielić produkty....
ciasto pięknie się upiecze...chodzi o to aby się za bardzo nie rozjechało i pękała....nalezy tylko w papierze zrobic fałdkę ok 1,5 cm(musi byc u góry tego ciasta)....to jest zapas na rośnięcie strucli, przed zawinięciem w papier górę strucli można posmarowac słodzonym mlekiem
w papierze do pieczenia upiecze sie jak trzeba .. tez kiedys piekłam coś z ciast siostry Anastazji i tam trzeba bylo 3 takie cienkie roladki upiec w papierze .. udaly sie wyśmienicie.
Witam mam takie pytanie chciała bym upiec strucle makowa znalazłam nawet przepis w książce siostry Anastazji tylko jednej rzeczy nie rozumiem trzeba zawinąć strucle w papier do pieczenia to jak ona ma eis upiec?proszę mi to wyjaśnić pozdrawiam
strucla makowa
Obserwuj wątekOdp: strucla makowa
DoDomku
Odp: Odp: strucla makowa
Henia
Na pewno gotowa masa nie dorówna kupnej.Radzę zrobić swoją A co do papieru, to można też upiec w wąskiej blaszce, takiej dłuższej keksówce, bez papieru.
Odp: Odp: strucla makowa
misia14
to juz zalezy od preferencji smakowych ja wole swoją....taka jak daję do makowca
https://gotujmy.pl/kolacz-z-makiem,przepisy,74281.html
do strucli nie potrzeba tak duzo więc można podzielić produkty....
Odp: strucla makowa
gosia19761
Odp: Odp: strucla makowa
misia14
Odp: strucla makowa
luna19
strucla makowa
gosia19761