Witam,
potrzebuję porady w sprawie jedzenia. Już od jakiegoś czasu przeszukuję internet w poszukiwaniu przepisu na coś do zjedzenia. Szukam czegoś, co mogę przygotowywać sobie na śniadania, jako pierwszy posiłek. Istnieje jednak ale.. I tutaj zaczyna się problem. Poszukuję czegoś bezglutenowego, co mogę zjeść na "sucho". Z samego rana dobrze znoszę tylko bułki maślane lub croissanty bez nadzienia, ciastka zbożowe itp. Suchego chleba nie chcę jeść. Chciałbym sobie też coś sam przygotowywać, ponieważ chleb nawet bezglutenowy i z dobrej mąki może posiadać jakieś spulchniacze... Sam nie mam możliwości upieczenia takiego. Ostatnio jadłem bliny (takie suche placki podobne do racuchów, jednak nie wchłaniające tyle oleju) z orzechami i rodzynkami. Odpowiadało mi takie coś zwłaszcza, że mogę zamieniać sobie orzechy i suszone owoce w tym. Niestety do wykonania czegoś takiego potrzebne są drożdże, o których czytałem, że też lepiej z nich zrezygnować. Istnieje rzecz, którą mogę przegryźć rano, niezawierająca glutenu, którą można zjeść bez żadnych dodatków?
Proszę o profesjonalne odpowiedzi bez "zjedz se wafle ryżowe".
Z góry dziękuję
Suche przekąski
Obserwuj wątekOdp: Suche przekąski
matteusz07
Suche przekąski
matteusz07
potrzebuję porady w sprawie jedzenia. Już od jakiegoś czasu przeszukuję internet w poszukiwaniu przepisu na coś do zjedzenia. Szukam czegoś, co mogę przygotowywać sobie na śniadania, jako pierwszy posiłek. Istnieje jednak ale.. I tutaj zaczyna się problem. Poszukuję czegoś bezglutenowego, co mogę zjeść na "sucho". Z samego rana dobrze znoszę tylko bułki maślane lub croissanty bez nadzienia, ciastka zbożowe itp. Suchego chleba nie chcę jeść. Chciałbym sobie też coś sam przygotowywać, ponieważ chleb nawet bezglutenowy i z dobrej mąki może posiadać jakieś spulchniacze... Sam nie mam możliwości upieczenia takiego. Ostatnio jadłem bliny (takie suche placki podobne do racuchów, jednak nie wchłaniające tyle oleju) z orzechami i rodzynkami. Odpowiadało mi takie coś zwłaszcza, że mogę zamieniać sobie orzechy i suszone owoce w tym. Niestety do wykonania czegoś takiego potrzebne są drożdże, o których czytałem, że też lepiej z nich zrezygnować. Istnieje rzecz, którą mogę przegryźć rano, niezawierająca glutenu, którą można zjeść bez żadnych dodatków?
Proszę o profesjonalne odpowiedzi bez "zjedz se wafle ryżowe".
Z góry dziękuję