Jeśli chodzi o szyszki to można się przejechać na zmianie ilości składników. Jednak dużo zależy od jakości ryżu preparowanego, bo on raz chłonie tłuszcz jak gąbka wodę a raz nie.
Miałam kakao innej firmy i masa mi się jakaś taka jasna wydawała i dodałam go więcej. Może faktycznie przesadziłam. Co do margaryny to faktycznie mniej dodałam, bo wydawało mi się, że w przepisie jest jej za dużo. To był jednak błąd :/
Co może być powodem rozpadania się szyszek? Przy ich przygotowaniu wszystko było dobrze ale jak tylko ostygły to ta masa którą zlepiają się ziarenka ryżu zaczęła się kruszyć i wszystko się posypało
Prawdopodobnie dodałaś za dużo kakao albo za mało masła lub margaryny.
Co może być powodem rozpadania się szyszek? Przy ich przygotowaniu wszystko było dobrze ale jak tylko ostygły to ta masa którą zlepiają się ziarenka ryżu zaczęła się kruszyć i wszystko się posypało
Szyszki
Obserwuj wątekOdp: Odp: Szyszki
ciasteczka
Odp: Szyszki
mocsłodkości
Odp: Odp: Szyszki
robaczek
Odp: Szyszki
ciasteczka
Prawdopodobnie dodałaś za dużo kakao albo za mało masła lub margaryny.
Szyszki
mocsłodkości