Tłuszcz do smażenia

Obserwuj wątek

Odp: Tłuszcz do smażenia

robaczek
  • robaczek

  • Posty: 867
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Olej rzepakowy

Odp: Odp: Tłuszcz do smażenia

misia5
  • misia5

  • Posty: 2273
  • Przepisy: 665
  • Artykuły: 0
misia5 napisał(a):

biedroneczki napisał(a):

Jakiego rodzaju tłuszczu używacie do głębokiego smażenia? Co zrobić, żeby on się szybko nie przypalał?


Zawsze olej. 


Zapomniałam dopisać, że podczas smażenia np. pączków dodaję ziemniaki pokrojone jak frytki. One obniżają temperaturę i tłuszcz tak szybko się nie przypala

Odp: Tłuszcz do smażenia

misia5
  • misia5

  • Posty: 2273
  • Przepisy: 665
  • Artykuły: 0
biedroneczki napisał(a):

Jakiego rodzaju tłuszczu używacie do głębokiego smażenia? Co zrobić, żeby on się szybko nie przypalał?


Zawsze olej. 

Odp: Tłuszcz do smażenia

ciasteczka
biedroneczki napisał(a):

Jakiego rodzaju tłuszczu używacie do głębokiego smażenia? Co zrobić, żeby on się szybko nie przypalał?


Najczęściej olej. Kiedyś był też smalec, ale raz się sparzyłam i wolę olej.

Odp: Tłuszcz do smażenia

mocsłodkości
biedroneczki napisał(a):

Jakiego rodzaju tłuszczu używacie do głębokiego smażenia? Co zrobić, żeby on się szybko nie przypalał?


Moja mama smażyła na smalcu albo tłuszczu co się planta nazywał czy jakoś tak. Ja smażę na oleju.

Tłuszcz do smażenia

biedroneczki
Jakiego rodzaju tłuszczu używacie do głębokiego smażenia? Co zrobić, żeby on się szybko nie przypalał?

Odpowiedz na/ edytuj Tłuszcz do smażenia