Jakiego rodzaju tłuszczu używacie do głębokiego smażenia? Co zrobić, żeby on się szybko nie przypalał?
Zawsze olej.
Zapomniałam dopisać, że podczas smażenia np. pączków dodaję ziemniaki pokrojone jak frytki. One obniżają temperaturę i tłuszcz tak szybko się nie przypala
Tłuszcz do smażenia
Obserwuj wątekOdp: Tłuszcz do smażenia
robaczek
Odp: Odp: Tłuszcz do smażenia
misia5
Zapomniałam dopisać, że podczas smażenia np. pączków dodaję ziemniaki pokrojone jak frytki. One obniżają temperaturę i tłuszcz tak szybko się nie przypala
Odp: Tłuszcz do smażenia
misia5
Zawsze olej.
Odp: Tłuszcz do smażenia
ciasteczka
Najczęściej olej. Kiedyś był też smalec, ale raz się sparzyłam i wolę olej.
Odp: Tłuszcz do smażenia
mocsłodkości
Moja mama smażyła na smalcu albo tłuszczu co się planta nazywał czy jakoś tak. Ja smażę na oleju.
Tłuszcz do smażenia
biedroneczki