A sernik pieczesz na kruchym cieście czy bez ciasta?
Serniki robię na kruchym cieście.
A ciasto podpiekasz przed wyłożeniem masy serowej czy dajesz na surowe?
Podpiekam ciasto przed wyłożeniem masy serowej.
Spróbuj raz taki sernik zrobić na cieście nie podpieczonym wcześniej. Wyłóż formę ciastem a potem na chwilę daj je do lodówki. Na schłodzone wylej masę serową i takie ciasto wstaw do piekarnika.
Jak zabezpieczyć tortownicę żeby wlane do niej ciasto nie uciekało spodem? Problem jest przy sernikach. One zwiewają aż miło. Przy biszkoptach tego nie zauważyłam.
Możesz formę położyć na folii aluminiowej i owiń spód
Próbowałam z folią aluminiową. Trochę pomogło, bo część masy serowej zatrzymała się w folii aluminiowej a część spadła na spód piekarnika. Spaliło się na węgiel. Dymu w piekarniku było co nie miara.
Jak zabezpieczyć tortownicę żeby wlane do niej ciasto nie uciekało spodem? Problem jest przy sernikach. One zwiewają aż miło. Przy biszkoptach tego nie zauważyłam.
Możesz dać podwójną warstwę papieru do pieczenia. Tylko musi być równa inaczej będziesz miała fale.
Tortownica
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Tortownica
mocsłodkości
Spróbuj raz taki sernik zrobić na cieście nie podpieczonym wcześniej. Wyłóż formę ciastem a potem na chwilę daj je do lodówki. Na schłodzone wylej masę serową i takie ciasto wstaw do piekarnika.
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Tortownica
ciasteczka
Podpiekam ciasto przed wyłożeniem masy serowej.
Odp: Odp: Odp: Odp: Tortownica
mocsłodkości
A ciasto podpiekasz przed wyłożeniem masy serowej czy dajesz na surowe?
Odp: Odp: Tortownica
ciasteczka
Próbowałam z folią aluminiową. Trochę pomogło, bo część masy serowej zatrzymała się w folii aluminiowej a część spadła na spód piekarnika. Spaliło się na węgiel. Dymu w piekarniku było co nie miara.
Odp: Odp: Odp: Tortownica
ciasteczka
Serniki robię na kruchym cieście.
Odp: Odp: Tortownica
mocsłodkości
Odp: Tortownica
mocsłodkości
Możesz dać podwójną warstwę papieru do pieczenia. Tylko musi być równa inaczej będziesz miała fale.
Odp: Tortownica
biedroneczki
Tortownica
ciasteczka