Twarde mielone

Obserwuj wątek

Odp: Odp: Twarde mielone

robaczek
  • robaczek

  • Posty: 563
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
biedroneczki napisał(a):

Użyłam mięsa wołowego. Faktycznie tłuszczu było niewiele. Może temu były takie twarde.


Możesz do mięsa mielonego wołowego dodać trochę mielonej karkówki lub łopatki wieprzowej

Odp: Twarde mielone

migotka28
  • migotka28

  • Posty: 6
  • Przepisy: 1267
  • Artykuły: 0
Ja często dodaję bułkę namoczoną w mleku, dzięki niej mięso nie jest takie zbite. Poza tym bardzo ważne tez jest mięso, musi miec troche tłuszczu, im chudsze mięso tym koltety sa bardziej zbite i twardziejsze. Ja uzywam róznego mięsa mielonego i z kurczaka, i z indyka i z wieprzowyny, wołowe bardzo rzadko bo nie lubimy i najlpiej sprawdza się kakrkówka ewentualnie łopatka. Wiele osób tez dodaje do masy troche majonezu a majonez to przeciez tłuszcz.

Odp: Twarde mielone

biedroneczki
Użyłam mięsa wołowego. Faktycznie tłuszczu było niewiele. Może temu były takie twarde.

Odp: Twarde mielone

Emi Lka
  • Emi Lka

  • Posty: 14
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
https://pigulagotuje.blogspot.com/ zapraszam na mojego bloga kulinarnego

Odp: Twarde mielone

mocsłodkości
biedroneczki napisał(a):

Co zrobić żeby kotlety mielone były miękkie i soczyste, a nie twarde i zbite?


A jakiego rodzaju mięsa użyłaś do zrobienia mielonych?

Odp: Twarde mielone

skuter5
  • skuter5

  • Posty: 678
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
biedroneczki napisał(a):

Co zrobić żeby kotlety mielone były miękkie i soczyste, a nie twarde i zbite?


Może mięso, którego użyłaś miało za mało tłuszczu?

Twarde mielone

biedroneczki
Co zrobić żeby kotlety mielone były miękkie i soczyste, a nie twarde i zbite?

Odpowiedz na/ edytuj Twarde mielone