Mnie zaskoczyło połączenie lodów z olejem z pestek dyni.
W sumie bardzo proste do zrobienia: gałka lodów czekoladowych i waniliowych, na to maliny i na koniec polewamy olejem. Kiedy przeczytałem ten przepis na stronie olejów świata to trochę nie mogłem uwierzyć, że to będzie smakować. Byłem w ogromnym błędzie, bo lody były znakomite!
Odp: wakacyjne inspiracje - czyli jakie połączenia was zaskoczyły
Mnie zaskoczyło ostatnio połączenie rośliny ozdobnej .... z napojem, a tak dokładnie to była napój który piłam w restauracji olive garden, konsystencją przypominał budyń ( ale do picia) i był zrobiony ze zmielonych bulw storczyka. Pierwszy raz się z czyś takim spotkałam i okazało się, że naprawdę smaczny
Mnie bardzo zaskoczyl smak zielonego,surowego ogorka z buraczkamiZrobilam calkiem niedawno taka salatke z rukola,ogorkiem i czerwonym buraczkiem,w pierwszej chwili pomyslalam -totalna porazka,ogorek sie zrobil buraczkowy,no i wyglad tez nie zaciekawy.Jednak zjedlismy ta salatke i smak byl nawet calkiem,ale jednak nie polecam
wakacyjne inspiracje - czyli jakie połączenia was zaskoczyły
witam wszystkich !
Jestem ciekawa co was inspiruje podczas tych wakacji w kuchni
co was najbardziej zaintrygowało, może jakieś zaskakujące połączenia przypraw, warzyw, owoców itp. Pochwalcie się jakich rewolucji dokonaliście
ja przyznam się szczerze że nie jadłam jeszcze cukinii wcześniej, a tu proszę jest fantastyczna w smaku. Jak na razie to zrobiłam z niej trzy dania: zapiekankę, omlet i w panierce. Może i niewiele ale już zaskoczyła mnie prostota jej przyrządzenia.
A dzięki konkursom na tej stronie odkryłam że truskawka całkiem nieźle smakuje z dressingiem keczupowym
A wy co odkryliście dla siebie w kuchni?
Pozdrowienia
zmieniono 2 razy (ostatnio 20 mar 2013 10:51 przez zozolek)
Odpowiedz na/ edytuj wakacyjne inspiracje - czyli jakie połączenia was zaskoczyły
Obserwuj wątekOdp: wakacyjne inspiracje - czyli jakie połączenia was zaskoczyły
Manti
W sumie bardzo proste do zrobienia: gałka lodów czekoladowych i waniliowych, na to maliny i na koniec polewamy olejem. Kiedy przeczytałem ten przepis na stronie olejów świata to trochę nie mogłem uwierzyć, że to będzie smakować. Byłem w ogromnym błędzie, bo lody były znakomite!
majeczkowa
kks1965
David
Xetnom
nasteczka
Babciagramolka
Mam na myśli ,, Ogórki z miodem Prababci ,,
Netka
nasteczka
Jestem ciekawa co was inspiruje podczas tych wakacji w kuchni
co was najbardziej zaintrygowało, może jakieś zaskakujące połączenia przypraw, warzyw, owoców itp. Pochwalcie się jakich rewolucji dokonaliście
ja przyznam się szczerze że nie jadłam jeszcze cukinii wcześniej, a tu proszę jest fantastyczna w smaku. Jak na razie to zrobiłam z niej trzy dania: zapiekankę, omlet i w panierce. Może i niewiele ale już zaskoczyła mnie prostota jej przyrządzenia.
A dzięki konkursom na tej stronie odkryłam że truskawka całkiem nieźle smakuje z dressingiem keczupowym
A wy co odkryliście dla siebie w kuchni?
Pozdrowienia