Po zdjęciu z grilla można na jeszcze gorącą kukurydzę położyć kawałki masła Rozpuści się ono na kukurydzy i nada jej pysznego aromatu Kurcze, aż mi się zachciało takiej kukurydzy Mniam
Na grilla najlepiej nadają się pieczarki, bakłażany, cukinie, ziemniaki, kukurydza, cebula, papryka. Paprykę, pieczarki i cebule można nafaszerować mięsem. Kukurydzy nie trzeba jakoś specjalnie przygotowywać, po prostu się kładzie na grill i obraca po przypieczeniu na drugą (trzecią, czwartą...) stronę.
Jeśli chodzi o bataty, to one są specyficzne - niby to takie ziemniaki, ale bardzo słodkie. Dobrze pasują do nich ostrzejsze przyprawy, pieprz, chili, ale też przyprawy orientalne, jak kumin czy kolendra. Można je pokroić na ćwiartki i tak ugrillowane podać z jakimś wyrazistym sosem.
A warzywa grilluje się tak samo, jak się je smaży czy piecze - aż będą miękkie
Kukurydzę trzeba jakoś przygotować czy po prostu się wrzuca na grilla?
Macie jakiś sprawdzony sposób na doprawienie batatów? Próbowałam je grillować z zeszłym roku, smakowały jak niedobra marchew... Ale chcę im dać jeszcze szansę.
Jest całkiem sporo warzyw, które można grillować. Oprócz cukinii, którą wymieniłeś można na grilla dać np. ziemniaki, pomidory, marchew, kukurydzę, bakłażana. Warzywa typu marchew i ziemniaki można wcześniej lekko obgotować ( muszą być jeszcze twarde nie mogą być miękkie).
Żona uparła się, że w tym roku będziemy na grilla dawać też warzywa. Pojęcia nie mam po co, ale dla niej wszystko Problem w tym, że ja wiem tylko o cukinii, którą można dawać na grilla. Jakie jeszcze warzywa można grillować? Jak długo muszą one być na grillu, żeby były smaczne?
Warzywa na grilla
Obserwuj wątekOdp: Odp: Warzywa na grilla
misia5
Odp: Warzywa na grilla
efu7
Jeśli chodzi o bataty, to one są specyficzne - niby to takie ziemniaki, ale bardzo słodkie. Dobrze pasują do nich ostrzejsze przyprawy, pieprz, chili, ale też przyprawy orientalne, jak kumin czy kolendra. Można je pokroić na ćwiartki i tak ugrillowane podać z jakimś wyrazistym sosem.
A warzywa grilluje się tak samo, jak się je smaży czy piecze - aż będą miękkie
Warzywa na grilla
zielonka
Macie jakiś sprawdzony sposób na doprawienie batatów? Próbowałam je grillować z zeszłym roku, smakowały jak niedobra marchew... Ale chcę im dać jeszcze szansę.
Odp: Warzywa na grilla
misia5
Warzywa na grilla
skuter5