Raz jeden jadłam surowe mięso. Nie było tego dużo i powiem szczerze nawet mi smakowało. Mieliśmy je od sprawdzonego dostawcy więc strachu nie było. Uwielbiam za to surowego łososia. Taki tatar jest genialny zwłaszcza z takiego łososia, który jeszcze godzinę temu pływał Szkoda, że taki rarytas nie zdarza się zbyt często.
Też lubię surowe warzywa, zwłaszcza ogórki w sezonie. Mam własny ogródek i po prostu w smaku nie ma porównania do tych sklepowych. To samo pomidory, w tym roku też miałam świetny gatunek sałaty, po prostu było czuć, że to sałata a nie jakieś liście bez smaku Marchewkę też czasem sobie przegryzam, super smakuje np. z serkiem wiejskim albo ciecierzycą. Surowy kalafior i brokuł? Nie próbował nigdy, ale w takim razie przetestuje. Ja z kolei uwielbiam cukinię na surowo, często dodaję ją do sałatek A w ogóle ostatnio panuje moda na dietę raw, gdzie je się nie tylko surowe warzywa, ale też np. jajka i mięso ( usunięte przez moderatora). Co o tym myślicie? Dla mnie to jednak zbyt dziwne, miałabym opory przed zjedzeniem surowego mięsa
Niewiele jest warzyw, których nie zjem na surowo Należy do nich zdecydowana większość roślin strączkowych pomijając groszek cukrowy, który wprost uwielbiam , ze już o dyni i ziemniakach nie wspomnę. Pewnie jest tego więcej, ale puki co tylko te mi teraz przyszły do głowy. Uwielbiam surowego kalafiora i brokuła. Zajadam się swojskimi ogórkami i pomidorami. Kalarepa na surowo też jest znakomita Jest tego tyle że wymienianie zajęłoby sporo czasu
Ja jestem tradycjonalistą Wcinam na świeżo pomidory, ogórki, sałatę, rzodkiewki i inne tego rodzaju warzywa. Cukinii na surowo nie jadłem, ale może kiedyś się skuszę
Uwielbiam jeść warzywa na surowo. najbardziej smakują mi te z ogródka babci, rodziców i naszego Ostatnio zajadałam się surową, młodą cukinią, którą posypałam wcześniej odrobiną soli, by stałą się bardziej giętka i łatwiejsza w zjadaniu Mąż jak to zobaczył zapytał czy dobrze się czuję Jakie warzywa jecie na surowo, a jaki bez względu na wszystko poddajecie obróbce cieplnej?
Warzywa na surowo
Obserwuj wątekOdp: Odp: Warzywa na surowo
ciasteczka
Odp: Warzywa na surowo
julianna89
Odp: Odp: Warzywa na surowo
mocsłodkości
Odp: Warzywa na surowo
skuter5
Warzywa na surowo
ciasteczka