Ja w Krakowie jadłam przepyszne lody grejfrutowe, lody na gałki, no po prostu pychota jakich mało
I ogólnie uważam,że w Polsce lody sa bardzo dobre, tutaj o dobre lody na gałki albo kręcone bardzo trudno . Zauważyłam ostatnio,że lody kręcone, sprzedawane z budek, przestały się topić , chyba za dużo gumy do nich dodają
Moje ulubione lody to oczywiście straciatella,lub ewentualnie kakaowe,uważam ze mają najlepszy smak i nadają się na każdy deser,niekoniecznie z polewą,mogą być bez niej.
o rany jak ja lubiłam Zapp.... z kolei ostatnio mam fazę na McFlurry z McDonalda... wiem, profanacja ale lody z Lionem na prawdę uwielbiam..
Muszę jednak sprobować zrobić wreszcie domowe lody. Maszynkę do ich robienia kupiłam w Tchibo już dwa lata temu i aż wstyd się przyznać ani razu jej nie użyłam... macie może jakieś dobre przepisy na domowej roboty lody?
Wasze ulubione lody...?
Obserwuj wątekOdp: Wasze ulubione lody...?
Netka
I ogólnie uważam,że w Polsce lody sa bardzo dobre, tutaj o dobre lody na gałki albo kręcone bardzo trudno . Zauważyłam ostatnio,że lody kręcone, sprzedawane z budek, przestały się topić , chyba za dużo gumy do nich dodają
Odp: Wasze ulubione lody...?
plocia
GoldenFruit_pl
Paprica
Muszę jednak sprobować zrobić wreszcie domowe lody. Maszynkę do ich robienia kupiłam w Tchibo już dwa lata temu i aż wstyd się przyznać ani razu jej nie użyłam... macie może jakieś dobre przepisy na domowej roboty lody?
Odp: Odp: Wasze ulubione lody...?
mango
a racja. Faktycznie. Mniami. Kurde niby zima a my o lodach piszemy.
Alex_M
a teraz - klasycznie - waniliowe, ale takie z prawdziwą wanilią, mieszkam przy granicy niemieckiej i własnie tam kupuję duże pudła tych lodów
a inne smaki - latem robię sama
mango
Odp: Odp: Wasze ulubione lody...?
Sathi
besutko
Odp: Odp: Odp: Wasze ulubione lody...?