Cześć, może spróbuj włożyć potrawę, jak ostygnie trochę? A próbowałaś włożyć zimne danie i dopiero potem zagotować słoik w gorącej wodzie? Ja też przygotowuję weki i nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby się popsuły. A jakie metody Ty stosujesz?
Witam, mam pytanie.
Mój chłopak wyjeżdża do pracy do Holandii na 3 tygodnie i gotuje mu różne potrawy w słoikach np. leczo, spagetti, bigos, gołąbki itp. Wekowałam już na różne sposoby i za każdym razem wieczko wybija do góry lub nawet zawekowane potrawy się psują. Czy ma ktoś jakiś dobry sposób na wekowanie albo przechowywanie zawekowanych słoików, z góry bardzo dziękuję za pomoc
Wekowanie słoików
Obserwuj wątekOdp: Wekowanie słoików
ewela24
Wekowanie słoików
Ewcia2636
Mój chłopak wyjeżdża do pracy do Holandii na 3 tygodnie i gotuje mu różne potrawy w słoikach np. leczo, spagetti, bigos, gołąbki itp. Wekowałam już na różne sposoby i za każdym razem wieczko wybija do góry lub nawet zawekowane potrawy się psują. Czy ma ktoś jakiś dobry sposób na wekowanie albo przechowywanie zawekowanych słoików, z góry bardzo dziękuję za pomoc