U mnie standardowo łyżka soli na garnek o pojemności 5 litrów. Nie lubię słonych potraw. Unikam soli jak tylko mogę. Gdyby nie to, że makaron gotowany w nieosolonej wodzie mi nie smakuje to pewnie bym jej tam nie dodawała Jednak makaron bez soli jest okropny
Kiedyś słyszałam, że na 1 litr wody przypada 100 g makaronu i 1 łyżeczka soli. Ale osobiście, jak gotuję makaron to na 5-litrowy garnek daję 1 łyżkę soli i to jeszcze płaską. Pozdrawiam
Ja makaron gotuję w mniejszym ganku więc ilość soli jest zdecydowanie mniejsza Jak bym dał łyżkę to by był za słony i ciężko byłoby się go "pozbyć", bo moja żona nie przepada za solą w takich ilościach
Ja też mniej więcej daję tyle soli. O tej wodzie słonej jak może też słyszałam tylko w TV i szczerze mówiąc ciekawa jestem ile faktycznie tej soli kucharz dodaje do wody.
Ile soli dodajecie do wody, w której gotujecie makaron? We wszystkich programach kulinarnych mówią, że woda ma być słona jak morze ( ciekawe które) tylko jak potem zjeść taki makaron. Nie będzie za słony?
Ja na garnek około pięciolitrowy daję łyżkę soli. Raz dałam dwie i ciężko było zjeść taki makaron. Może dla kogoś kto lubi takie słone potrawy to coś normalnego, ale ja nie mogłam go przełknąć
Ile soli dodajecie do wody, w której gotujecie makaron? We wszystkich programach kulinarnych mówią, że woda ma być słona jak morze ( ciekawe które) tylko jak potem zjeść taki makaron. Nie będzie za słony?
Woda na makaron
Obserwuj wątekOdp: Odp: Odp: Woda na makaron
biedroneczki
Odp: Odp: Woda na makaron
robaczek
Odp: Woda na makaron
grandepiccolacuoca
Odp: Woda na makaron
skuter5
Odp: Odp: Woda na makaron
mocsłodkości
Odp: Woda na makaron
ciasteczka
Ja na garnek około pięciolitrowy daję łyżkę soli. Raz dałam dwie i ciężko było zjeść taki makaron. Może dla kogoś kto lubi takie słone potrawy to coś normalnego, ale ja nie mogłam go przełknąć
Woda na makaron
robaczek