wywar z gołąbków

Obserwuj wątek

Odp: wywar z gołąbków

Selprim_pl
Z takiego wywaru bardzo fajnie wyjdzie sos pomidorowy do gołąbków,którym potem możesz je polecać, u mnie w domu jest to niemal tradycja podczas ich przygotowania.

Odp: wywar z gołąbków

LegoJedi
  • LegoJedi

  • Posty: 82
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
a ja... bym wlal rumu i zrobil punch kapusciany (joke)

Odp: wywar z gołąbków

Lukrecja_27
Dokładnie to co mówi Babciagramolka Ja bym zrobiła sos pomidorowy, zawsze z wywaru po gołąbkach robię do nich sos, czasem mrożę i używam do sosów do innych potraw.

zmieniono 2 razy (ostatnio 17 lip 2013 11:43 przez Lukrecja_27)

Odp: wywar z gołąbków

Babciagramolka
florista napisał(a):

kochani, pomóżcie. upiekłam gołąbki, ale wywar w brytwanie został.. co z nim zrobić? nie wylewać?


Zrobić na nim sos do gołąbków ( pomidorowy, grzybowy, pieczarkowy, koperkowy - jaki lubisz).
Możesz zrobić np zupę gotując w nim pokrojone w paseczki paprykę, pomidory i cebulę .
Mozesz zamrozić i użyć jako bazę do sosu np. do pulpetów.

W sumie to przecież taki sam sos/wywar jak każdy inny - po prostu go zagospodaruj.

wywar z gołąbków

florista
  • florista

  • Posty: 1
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
kochani, pomóżcie. upiekłam gołąbki, ale wywar w brytwanie został.. co z nim zrobić? nie wylewać?

Odpowiedz na/ edytuj wywar z gołąbków