Z takiego wywaru bardzo fajnie wyjdzie sos pomidorowy do gołąbków,którym potem możesz je polecać, u mnie w domu jest to niemal tradycja podczas ich przygotowania.
Dokładnie to co mówi Babciagramolka Ja bym zrobiła sos pomidorowy, zawsze z wywaru po gołąbkach robię do nich sos, czasem mrożę i używam do sosów do innych potraw.
zmieniono 2 razy (ostatnio 17 lip 2013 11:43 przez Lukrecja_27)
kochani, pomóżcie. upiekłam gołąbki, ale wywar w brytwanie został.. co z nim zrobić? nie wylewać?
Zrobić na nim sos do gołąbków ( pomidorowy, grzybowy, pieczarkowy, koperkowy - jaki lubisz).
Możesz zrobić np zupę gotując w nim pokrojone w paseczki paprykę, pomidory i cebulę .
Mozesz zamrozić i użyć jako bazę do sosu np. do pulpetów.
W sumie to przecież taki sam sos/wywar jak każdy inny - po prostu go zagospodaruj.
wywar z gołąbków
Obserwuj wątekOdp: wywar z gołąbków
Selprim_pl
Odp: wywar z gołąbków
LegoJedi
Odp: wywar z gołąbków
Lukrecja_27
Odp: wywar z gołąbków
Babciagramolka
Zrobić na nim sos do gołąbków ( pomidorowy, grzybowy, pieczarkowy, koperkowy - jaki lubisz).
Możesz zrobić np zupę gotując w nim pokrojone w paseczki paprykę, pomidory i cebulę .
Mozesz zamrozić i użyć jako bazę do sosu np. do pulpetów.
W sumie to przecież taki sam sos/wywar jak każdy inny - po prostu go zagospodaruj.
wywar z gołąbków
florista