Wydaje mi się, że to zależy jaką masz wątróbkę i jak chcesz pasztet zrobić. czy taki zapiekany czy składniki usmażone i zmielone ( bo też takie pasztety robią ). Wątróbka drobiowa bez problemu powinna się rozdrobnić ale jeszcze ciepła a z wieprzową czy wołową mogą być wyczuwalne grudki bo jest twardsza. Gotować też bym nie radziła a jedynie sparzyć jeśli pasztet będziesz piekła, bo jak ugotujesz to będzie twarda.
Mam pytanie typowego początkującego. Czy za pomocą blendera ręcznego dam radę rozdrobnić wątróbkę tak gładko by nadawała się na pasztet?
Pytam ponieważ nie chcę uszkodzić sprzętu, a maszynkę do mięsa mam dość starą i trudną w obsłudze, nie mówiąc o tym, że nie dostaje jej do użytku
Zastanawiam się czy dobrym pomysłem przed rozdrobnieniem jest ugotowanie wątróbki? Dałoby mi to dodatkowo bulion
Z góry dziękuję za pomoc!
Z blenderem na wątróbkę :)
Obserwuj wątekOdp: Odp: Z blenderem na wątróbkę :)
Noruas
Odp: Z blenderem na wątróbkę :)
zewa
Z blenderem na wątróbkę :)
Noruas
Pytam ponieważ nie chcę uszkodzić sprzętu, a maszynkę do mięsa mam dość starą i trudną w obsłudze, nie mówiąc o tym, że nie dostaje jej do użytku
Zastanawiam się czy dobrym pomysłem przed rozdrobnieniem jest ugotowanie wątróbki? Dałoby mi to dodatkowo bulion
Z góry dziękuję za pomoc!