zamienniki (np. maslo na awokado) a ciasto

Obserwuj wątek

Odp: zamienniki (np. maslo na awokado) a ciasto

ewela24
  • ewela24

  • Posty: 323
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Hej! Co do mąki, to możesz użyć orkiszowej ( ciasto będzie miało po prostu troszkę ciemniejszy kolor) Co do cukru brzozowego, możesz go stosować w proporcji 1:1, przynajmniej ja tak kiedyś robiłam. I jak, wyszło Ci ta tarta? Udało się pozamieniać składniki?

zamienniki (np. maslo na awokado) a ciasto

pivoine1992
Hello.
Mam pewien problem : chcialabym zrobic tarte cytrynowa z beza, ale zamiast masla chcialabym dodac awokado (robiac krem,m ale tez kruche ciasto jako spod).

Czy ktos z Was juz probowal to zrobic? Jaki jest tego efekt?

Chcicialabym tez dodac ksylitol zamiast cukru - w jakich proporcjach w stosunku do cukru z przepisu powinnam go dodac?

Czy robiac kruche ciasto moge dodac zamiast maki pszennej, make orkiszowa?

Wiem, ze ta tarta juz nie bedzie taka cudowna jak w przepisie, ale i tak chcialabym sprobowac. A zeby nie marnowac skladnikow na proby, zwracam sie do Was. ;-)

Dziekuje i pozdrawiam.


Ps.: oto przepis z kwestiasmaku.com, ktory chcialabym przerobic :

kwestiasmaku.com/desery/tarty/tarta_cytrynowa_z_beza/przepis.html

Odpowiedz na/ edytuj zamienniki (np. maslo na awokado) a ciasto