Hej! Co do mąki, to możesz użyć orkiszowej ( ciasto będzie miało po prostu troszkę ciemniejszy kolor) Co do cukru brzozowego, możesz go stosować w proporcji 1:1, przynajmniej ja tak kiedyś robiłam. I jak, wyszło Ci ta tarta? Udało się pozamieniać składniki?
Hello.
Mam pewien problem : chcialabym zrobic tarte cytrynowa z beza, ale zamiast masla chcialabym dodac awokado (robiac krem,m ale tez kruche ciasto jako spod).
Czy ktos z Was juz probowal to zrobic? Jaki jest tego efekt?
Chcicialabym tez dodac ksylitol zamiast cukru - w jakich proporcjach w stosunku do cukru z przepisu powinnam go dodac?
Czy robiac kruche ciasto moge dodac zamiast maki pszennej, make orkiszowa?
Wiem, ze ta tarta juz nie bedzie taka cudowna jak w przepisie, ale i tak chcialabym sprobowac. A zeby nie marnowac skladnikow na proby, zwracam sie do Was. ;-)
Dziekuje i pozdrawiam.
Ps.: oto przepis z kwestiasmaku.com, ktory chcialabym przerobic :
zamienniki (np. maslo na awokado) a ciasto
Obserwuj wątekOdp: zamienniki (np. maslo na awokado) a ciasto
ewela24
zamienniki (np. maslo na awokado) a ciasto
pivoine1992
Mam pewien problem : chcialabym zrobic tarte cytrynowa z beza, ale zamiast masla chcialabym dodac awokado (robiac krem,m ale tez kruche ciasto jako spod).
Czy ktos z Was juz probowal to zrobic? Jaki jest tego efekt?
Chcicialabym tez dodac ksylitol zamiast cukru - w jakich proporcjach w stosunku do cukru z przepisu powinnam go dodac?
Czy robiac kruche ciasto moge dodac zamiast maki pszennej, make orkiszowa?
Wiem, ze ta tarta juz nie bedzie taka cudowna jak w przepisie, ale i tak chcialabym sprobowac. A zeby nie marnowac skladnikow na proby, zwracam sie do Was. ;-)
Dziekuje i pozdrawiam.
Ps.: oto przepis z kwestiasmaku.com, ktory chcialabym przerobic :
kwestiasmaku.com/desery/tarty/tarta_cytrynowa_z_beza/przepis.html