Moja mama robiła tak: masło ( ilość wielkości włoskiego orzecha) rozrabiała z łyżką mąki pszennej. Całość dokładnie zarabiała formując kulkę. Potem taką kulkę wrzucała do gorącej wody i gotowała na wolnym ogniu. Nie wiem tylko na jaką ilość zupy taka porcja zasmażki. Jutro się dowiem i dam Ci znać
O właśnie o taką zasmażkę mi chodziło. Bardzo Ci dziękuję za pomoc W końcu zrobię zasmażkę bez dogrzewania już przegrzanej od upału kuchni Będę wdzięczna za informację o ilości płynu na tą ilość zasmażki.
Pozdrawiam
Moja mama robiła tak: masło ( ilość wielkości włoskiego orzecha) rozrabiała z łyżką mąki pszennej. Całość dokładnie zarabiała formując kulkę. Potem taką kulkę wrzucała do gorącej wody i gotowała na wolnym ogniu. Nie wiem tylko na jaką ilość zupy taka porcja zasmażki. Jutro się dowiem i dam Ci znać
Ma ktoś może przepis na zasmażkę na zimno? Może dziwne pytanie, ale kiedyś czytałam o takiej zasmażce jednak przepis jak gazetka, w której było o tym napisane wyleciały mi z głowy. Może mi ktoś dać przepis na taką zasmażkę?
Zasmażka
Obserwuj wątekOdp: Odp: Zasmażka
ciasteczka
O właśnie o taką zasmażkę mi chodziło. Bardzo Ci dziękuję za pomoc W końcu zrobię zasmażkę bez dogrzewania już przegrzanej od upału kuchni Będę wdzięczna za informację o ilości płynu na tą ilość zasmażki.
Pozdrawiam
Odp: Zasmażka
mocsłodkości
Zasmażka
ciasteczka