Jak gotuję zupę to przyprawy typu ziele angielskie, liść laurowy, kminek, majeranek, pieprz granulowany dodaję 10-15 min przed końcem gotowania.
Dlaczego? Już tłumaczę: przyprawy dodane na początku gotowania tracą smak i właściwości, po prostu wygotowują się i ulatują wraz z parą.
Sceptycznie podchodziłam z początku do tej porady (a znam ją ze szkoły) ale postanowiłam wypróbować ugotowałam dwie zupy z identycznym składem. Tyle że w jednej dałam przyprawy jeszcze przed dodaniem warzyw a w drugiej po podaniu warzyw tak 10-15 min przed końcem gotowania. I ku mojemu zaskoczeniu ta porada okazała się prawdą! Polecam wypróbować ten sposób tym którzy dodają przyprawy na początku.
Dziękuję za podpowiedź, zawsze przyprawy dodawałam od razu. Spróbuję Twojej metody!
Jak gotuję zupę to przyprawy typu ziele angielskie, liść laurowy, kminek, majeranek, pieprz granulowany dodaję 10-15 min przed końcem gotowania.
Dlaczego? Już tłumaczę: przyprawy dodane na początku gotowania tracą smak i właściwości, po prostu wygotowują się i ulatują wraz z parą.
Sceptycznie podchodziłam z początku do tej porady (a znam ją ze szkoły) ale postanowiłam wypróbować ugotowałam dwie zupy z identycznym składem. Tyle że w jednej dałam przyprawy jeszcze przed dodaniem warzyw a w drugiej po podaniu warzyw tak 10-15 min przed końcem gotowania. I ku mojemu zaskoczeniu ta porada okazała się prawdą! Polecam wypróbować ten sposób tym którzy dodają przyprawy na początku.
Odpowiedz na/ edytuj Żeby przyprawy nie traciły smaku
Żeby przyprawy nie traciły smaku
Obserwuj wątekOdp: Żeby przyprawy nie traciły smaku
Henia
Dziękuję za podpowiedź, zawsze przyprawy dodawałam od razu. Spróbuję Twojej metody!
Odp: Żeby przyprawy nie traciły smaku
EkoMiodek
Odp: Żeby przyprawy nie traciły smaku
caroline1983
Odp: Odp: Żeby przyprawy nie traciły smaku
junette
Odp: Odp: Żeby przyprawy nie traciły smaku
Ines
Jak można przyprawy popijać zupą
Odp: Żeby przyprawy nie traciły smaku
Ines
Odp: Odp: Żeby przyprawy nie traciły smaku
Babciagramolka
Wypisujesz bzdury . Bawi Cię to ?
Odp: Żeby przyprawy nie traciły smaku
Żeby przyprawy nie traciły smaku
junette
Dlaczego? Już tłumaczę: przyprawy dodane na początku gotowania tracą smak i właściwości, po prostu wygotowują się i ulatują wraz z parą.
Sceptycznie podchodziłam z początku do tej porady (a znam ją ze szkoły) ale postanowiłam wypróbować ugotowałam dwie zupy z identycznym składem. Tyle że w jednej dałam przyprawy jeszcze przed dodaniem warzyw a w drugiej po podaniu warzyw tak 10-15 min przed końcem gotowania. I ku mojemu zaskoczeniu ta porada okazała się prawdą! Polecam wypróbować ten sposób tym którzy dodają przyprawy na początku.